Обявени са финалистите на състезанието по правопис Пазим езика си

...
Обявени са финалистите на състезанието по правопис Пазим езика си
Коментари Харесай

Обявени са финалистите на състезанието по правопис "Пазим езика си"

Обявени са финалистите на надпреварата по правопис " Пазим езика си " - 14 възпитаници от цялата страна ще се явят на втория тур на 11 май, оповестиха уредниците от гражданското съдружие " Живата вода на България " с ръководител брачната половинка на президента - Десислава Радева.

Първият стадий на конкуренцията, в която взеха присъединяване деца от V и за VI клас, се организира на 20 април. Те са посочили най-хубави резултати измежду 4500-те регистрирани участници и са от градовете Пазарджик, Харманли, Горна Оряховица, Перник, Хасково, Мездра, Петрич, София, Шумен, Куклен и Велико Търново. В първия учениците са имали опция да покажат познания за езиковите правила и синонимното благосъстояние на родната тирада.

На втория стадий учениците ще би трябвало да преодолеят две задания. В първата ще би трябвало да покажат знанията си за правописа и пунктуацията. Втората е смислово нареждане на фрази в текст. Всички участници ще получат грамоти, а първите трима във всяка от двете възрастови - специфични награди.

Състезанието ще е от 9 часа в театралната зала " Алма Алтер " на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Знанията на децата ще бъдат тествани от експертно жури пред родители, учители и посетители. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ " Св. Климент Охридски ". Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от СУ " Св. Климент Охридски ", и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР