Обявената от Доналд Тръмп 30-дневна забрана за влизане на европейци

...
Обявената от Доналд Тръмп 30-дневна забрана за влизане на европейци
Коментари Харесай

ЕС реагира остро на забраната за пътуване в САЩ

Обявената от Доналд Тръмп 30-дневна възбрана за влизане на европейци на територията на Съединени американски щати провокира остра реакция на евролидерите. В общо изказване на ръководителя на Еворпейския съвет Шарл Мишел и на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен се подочва, че това е едностранно решение, което никога не оказва помощ за оправянето с разпространяването на заболяването. Епидемията е международна рецесия, която не е лимитирана съгласно континетните и която изисква съдействие, акцентират Мишел и Дер Лайен.
Европейски Съюз не е склонен с едностранното решение на Съединени американски щати да наложат възбрана за пътешестване, допълват те.
Двамата прецизират, че Вашингтон е приел решението, без да го съгласува с Европейски Съюз. В Европейски Съюз се подхващат решителни стъпки за ограничение на разпространяването на заболяването, се показва в обръщението.
Предстои Европейският съюз да разиска въведената от Съединени американски щати 30-дневна възбрана за влизане на европейци в страната поради ковид, заяви в Туитър Шарл Мишел. В поста си той разяснява, че би трябвало да се положат старания, с цел да се избегнат стопански земетресения.
Мишел подсети, че Европейски Съюз подхваща всички нужни ограничения за ограничение разпространяването на ковид.
Според европейски анализатори " слагането на Европа под карантина от Доналд Тръмп ще има стопански последствия и от двете страни на Атлантическия окен ", разяснява в. " Монд ". Изданието предвижда срив на пазарите и компликации пред самолетните компании.
Според " Монд " решението на Тръмп е било предстоящо от известно време, откакто на 2 февруари той забрани в Съединени американски щати да обитават чужденци, които преди по-малко от 14 дни преди датата на идването си са били в Китай.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР