Обявената грипна епидемия в близките на Русе Силистренска и Шуменска

...
Обявената грипна епидемия в близките на Русе Силистренска и Шуменска
Коментари Харесай

Русенски медици диагностицират грипни вируси за 20 минути

Обявената грипна зараза в околните на Русе Силистренска и Шуменска област постанова предприемането на незабавни ограничения за своевременното диагностициране на болестта. Към момента, в Русенска област равнището на болните е 129 на 10 000 души. Тези индикатори са малко над 50% от тревожните 250 на 10 000 души за оповестяване на грипна зараза.
Микробиологична лаборатория към Университетска болница „ Канев “ разполага с RAPID Test INFLUENZA A+B за бърза диагностика на грипни вируси вид А и В. Този тест се употребява за разкриване на грипния вирус в секрет от горните дихателни пътища и е един от всеобщо употребяваните способи за диагностициране на тази зараза, като може да се употребява и като скринингово проучване.
За теста за диагностициране е нужен пълнозвучен или носов секрет, взети със изсъхнал безплоден тампон без транспортна среда. Пробата може да бъде взета или от персоналния доктор на всеки, който желае да се тества, или на място в Микробиологичната лаборатория на УМБАЛ „ КАНЕВ “ АД против възнаграждение съгласно настоящия ценоразпис на лечебното заведение. Самата процедура по изработването на теста и приемането на резултата се прави за към 20 минути.
Цената на платеното проучване е 10 лв. .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР