Обявена е обществена поръчка за изграждане на новия болничен корпус

...
Обявена е обществена поръчка за изграждане на новия болничен корпус
Коментари Харесай

Влагат 6,5 млн. лева в нов корпус на болницата в Търново

Обявена е социална поръчка за създаване на новия болничен корпус в двора на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов ” във Велико Търново. Проектът е на стойност към 6,5 млн.лева, а строителството ще е на два стадия. Това заяви пред „Труд“ изпълнителният шеф здравното заведение доктор Стефан Филев.

„За да дава отговор на всички законови и нормативни условията, застроената повърхност на постройката се усили с към 1200 кв.м. от първичните планове. Това постанова построяването и да стане на два стадия. За първия са обезпечени нужните средства. Те са от сполучливата продажба на незавършената хирургична постройка в двора на болничното заведение и от изоставено остаряло парово стопанство“, осведоми доктор Филев.

Корпусът ще бъде осеметажен, ще е до западното крило на болничното заведение като е планувана топла връзка сред двете здания. Очаква се обектът да бъде приключен за 18 месеца, а след обезпечаване на финансиране, ще започва и осъществяването на втория стадий.

Целта е в новия корпус да бъдат трансферирани отделенията от Стара болница, която е на 3 километра от главната болнична постройка и по този начин ще бъде икономисан годишният разход от 450 000 лв., който стационарът харчи за превоз, съвещания и прехрана на втората база.
Д-р Филев посочи, че в Стара болница ще остане единствено отделението по Физиотерапия.
Болничният началник показа още, че макар финансовите компликации, пред които са изправени лечебните заведения у нас, е неотложно лечебницата да бъде снабдена с нова инсталация.

„Отделенията би трябвало да са добре оборудвани, с цел да може болничното заведение да резервира равнището си и да не изостава от останалите здравни заведения. Вече започнахме обмисляне каква техника ще бъде закупена през идната година. Необходими са нови респиратори за Реанимация, анестезиологични апарати, операционна маса и др.“, добави доктор Стефан Филев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР