Обявена е грипна епидемия в област Видин. Във връзка с

...
Обявена е грипна епидемия в област Видин. Във връзка с
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия и в област Видин, затвориха училищата до 4 февруари

Обявена е грипна зараза в област Видин. Във връзка с записаното високо равнище на болни от остри респираторни болести и грип на територията на региона се преустановяват образователните занятия в учебните заведения на територията на региона за интервала 29.01.2020г. – 04.02.2020 година в това число, оповестиха от Регионалната здравна ревизия във Видин. От инспекцията предлагат да бъдат лимитирани всички извънучилищни мероприятия и прекратено провеждането на тържества в учебни заведения и детски заведения.
През дните от 20 до 26 януари записаните заболели са 83, през последните два дни има и внезапно повишаване броя на заболелите - 49 души са болни; достигнати са епидемиологични стойности на заболяемостта. С цел ограничение епидемиологичното разпространяване на инфекцията, е издадена заповед на Директора на РЗИ – Видин и са разпоредени нужните противоепидемични ограничения, измежду които обезпечаване на здравното обслужване на тежко болните по домовете; ориентиране на болните с тежки форми на грип, с затруднения или с нараснал риск от пораждане на затруднения, заради съществуване на съпътстващи болести, за хоспитализация в лечебни заведения за болнична помощ; прекратяване на профилактични прегледи и имунизации, планови съвещания на здрави бременни и кърмачета.
Преустановяват се и плановите интервенции в лечебните заведения, както и визитите в стационарите в лечебните заведения. При нужда ще бъдат разкрити спомагателни кабинети за обзор на пациенти с грипоподобна симптоматика. Стриктно би трябвало да е спазването на противоепидемичен и антисептичен режим в лечебните и детските заведения.
Препоръчва се потреблението на персонални защитни средства при обслужване на болните в лечебните заведения. По време на грипна зараза детските заведения не престават да работят, като се прави непоколебим утринен филтър от медицинските експерти, подпомагани от преподаватели и възпитатели, за недопускане на заболели деца и болни лица от личния състав. Откритите заболели деца да се връщат по домовете, а заболелите лица от личния състав на детските заведения да не се позволяват на работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР