Обява за продажба на много рядък високопроходим автомобил, носещ названието

...
Обява за продажба на много рядък високопроходим автомобил, носещ названието
Коментари Харесай

В Русия продават рядък армейски всъдеход, който не се произвежда серийно

Обява за продажба на доста необичаен високопроходим автомобил, носещ названието Scorpion-2M, притегли вниманието ни Всъдеходът е създаден за съветската войска, само че по този начин и не става сериен. За военното транспортно средство с пробег от 45 хиляди километра продавачът желае 970 хиляди рубли (€10 700) - за тази цена в Русия можете да си купите УАЗ Патриот.

Екземплярът за продажба е небронирана версия, която се отличава с лек платнен таван, обтегнат върху железна клетка. Всъдеходът се задвижва от 2.2-литров дизелов мотор с мощ 114 конски сили от УАЗ Hunter 315148 и с ръчна трансмисия, също от Hunter. Допълнителното съоръжение включва общоприета лебедка, вградена в предната ризница.
 В Русия продават необичаен армейски всъдеход, който не се създава серийно

Според създателя на обявата, на капака на Scorpion има две специфични заключващи се „ обувки “, които могат да бъдат свалени елементарно и при потребност да се слагат под колелата. Твърди се, че това решение е препоръчано от чиновници на военното разузнаване, които са тествали автомобила в условия, близки до бойните.
 В Русия продават необичаен армейски всъдеход, който не се създава серийно

Разработката на Scorpion-2M е осъществена от съветската корпорация " Защита ". Първите екземпляри са издигнати на платформата UAZ, само че по-късно компанията основава лична платформа с изцяло без значение окачване, без да може да употребява съставените елементи на УАЗ.

В допълнение, към гореспоменатата версия са съединени и бронирани джипове и щурмови версии с опция за инсталиране на леки оръжия. До всеобщо произвеждане обаче по този начин и не се стига - планът е скъсен, защото евентуалните клиенти губят интерес към него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР