Обясних на срещата, че няма еднолично решение за изгонването на

...
Обясних на срещата, че няма еднолично решение за изгонването на
Коментари Харесай

БСП категорично не искат Петков за премиер. Според него обаче, диалогът продължавал

„ Обясних на срещата, че няма еднолично решение за изгонването на 70 съветски дипломати “, това съобщи пред публицисти в Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков, след среща с ПГ на Българска социалистическа партия.

По думите му той бил направил неточност с оповестяването, а е би трябвало това да стане институционално, тъй като е работено дълго време.

„ Няма еднолично решение. Има 3 отчета от ДАНС, има Съвет за сигурност. Това даде възприятие на сътрудниците ни, че институционалната машина е работила от много време. Моята неточност е информационното показване на нещата “, изясни той.

„ Мисля, че разговорът продължава “, сподели Петков, само че не посочи дали помирителните диалози или тези за сформиране на бъдещо държавно управление.

„ Всяка една от партиите, би трябвало да го разиска ние ще го създадем “, добави той.

Според Петков в България остават 43 чиновници на съветското посолство, а малко страни в Европа имали толкоз съветски чиновници.  

По думите му в този момент не трябвало да се концентрира върху тези дипломати, а да се мисли „ какво се случва с цените, с Плана за възобновяване и резистентност, стабилността на България по какъв начин наподобява извън, какво става с антикорупционните закони, ще влезе ли Рашков в КПКОНПИ? “

Според Корнелия Нинова това, че Петков ги е срещнал с процеса за взимане на решението за изгонването на съветските дипломати не променяло вчерашната позиция на Българска социалистическа партия.

„ Ще се върнем на масата за договаряния, когато „ Продължаваме Промяната “ предложи различен претендент за министър председател “, изрично съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка.

„ Г-н Петков сподели, че през днешния ден ще събере своя изпълнителен съвет, ще разискват въпроса и ще си го решат сами, което е вярно. Ние не се месим в работата на други партии, просто споделяме, че за нас това е неприемлива кандидатура за министър председател “, уточни Нинова.

На въпрос за какво от Българска социалистическа партия са обвинили Петков в това, че е взел за експулсиране на съветските дипломати, а пък е станало ясно, че това не е по този начин, тя отговори следното:

„ Казахме еднолично, тъй като Министерският съвет, т.е. груповият изпълнителен орган в страната, не е вземал такова решение. Както да вземем за пример през вчерашния ден се гласоподава от Министерски съвет решението на Народното събрание за Република Северна Македония. Ние гласувахме срещу. Затова казахме, че е взето по този метод и че сме научили от медиите, което е реалност “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР