Обяснението за заминаването на Кристиан Ериксен от Тотнъм към Интер

...
Обяснението за заминаването на Кристиан Ериксен от Тотнъм към Интер
Коментари Харесай

Защо Тотнъм остави Ериксен да иде в Интер

Обяснението за заминаването на Кристиан Ериксен от Тотнъм към Интер е на първо място и най-много обвързвано с пари. Трансферът през януари на изигралия 95 мача и вкарал 31 гола за националния тим на Дания полузащитник разрешава на досегашния му клуб да ограничи финансовите си загуби. В случай че 27-годишният футболист бе си отпътувал през лятото след приключването на контракта си, лондончани нямаше да могат да получат и една стотинка отплата.

Макар че получените от „ и нерадзури “ 20 млн. евро са по-добре от нула, епилогът на връзките сред Тотнъм и пристигналия през 2013 година някогашен състезател на Аякс остави горчив привкус в устата на „ шпорите “.



НЕ Е ПРИОРИТЕТ ЗА ЗИДАН

Като една от основните фигури в славния поход на лондонския отбор към финала на Шампионската лига предишния сезон, загубен от Ливърпул в Мадрид с 2:0, Ериксен бе оценен към оня миг на към 100 млн. евро. Една година преди приключването на контракта му той беше препоръчан на Реал Мадрид, но не беше предпочитана цел за старши треньора на „ белите “ Зинедин Зидан, искащ само и единствено сънародника си Пол Погба, та прехвърлянето не се реализира. За голямо страдание на президента на „ шпорите “ Даниел Леви.

Вторият ход на Леви и управлението – да се подпише нов договор с играча, също не сработи. Стойността на датчанина затова автоматизирано се снижаваше с всеки минал месец, за което спомогна спадът както в самостоятелен, по този начин и в групов проект, довел до уволнението на Маурисио Почетино и назначението на Жозе Моуриньо за нов управител на вегетиращия тогава на 14-о място в Премиър Лийг тим.



ИНТЕР И ЕРИКСЕН ПЕЧЕЛЯТ

Така Интер беше в мощната позиция на масата за договаряния. Италианският клуб даже си разреши лукса да се отдръпне след желаните в началото 30 млн. евро от Тотнъм, като по този начин принуди отсрещната страна да смъкна с 1/3 своите финансови искания.

Другият огромен печеливш е самият състезател. Ако беше доизкарал интервала на своя контракт с лондончани, през юли той щеше да има цялостната независимост да избира идващия си клуб, и то с затлъстял бонус при самото сключване. Ериксен обаче сигурно ще се утеши и с умножената по четири от Интер заплата с договор до 30 юни 2024 година. Ако успее да прибере всичките заложени бонуси в съглашението, може да натрупа по 18 млн. евро годишно.



В последна сметка и Тотнъм не е на загуба, откакто заплати 14,5 млн. евро на Аякс за датчанина преди шест години и половина, пък и с получените в този момент пари задейства опцията си за довеждане докрай на прехвърлянето на Джовани Ло Селсо, апетитен за правоприемник на напусналия халф. „ Шпорите “ заплатиха 32 млн. евро, с цел да запазят 23-годишния аржентинец (21 мача за националния си отбор), който беше преотстъпен от Бетис от предишното лято.
„ Франс Футбол “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР