"Обяснението за моята оставка ще бъде малко по-обширно, но това

...
"Обяснението за моята оставка ще бъде малко по-обширно, но това
Коментари Харесай

Шеф на Булгаргаз пред БАНКЕРЪ: Назначенията са реален конфликт на интереси

"Обяснението за моята оставка ще бъде малко по-обширно, само че това ще даде по-голяма визия какво не беше направено макар многократните ми опити да съобразим бъдещето на сдружението с измененията, присъщи на един либерализиран пазар. В последните две години сме очевидци на една изключителна динамичност, дължаща се на построяването на вътрешния газов пазар на европейската общественост по смисъла на Трети енергиен пакет. <!--![endif]--> <!--![if--> Това намира израз главно в построените интерконекторни връзки или на тези, които още са в развой на създаване, в подписаните междусистемни съглашения сред операторите на преносни системи на България и Гърция, България и Румъния, и въвеждането в употреба на междусистемната връзка Русе - Гюргево. С приключването на процедурата сред "Газпром " и Европейския Съюз "Газпром " съобщи подготвеност да даде газ на компании, които имат подписан контракт с съветското сдружение на българо-румънската граница при Негру Вода и при избрани условия. "

Това съобщи ръководителят на съвета на шефовете на "Булгаргаз " (в оставка) Ботьо Велинов в извънредно изявление за в. "БАНКЕРЪ ".

"Изпълнението на квалифицираните проектозаповеди в "Булгаргаз ", които бяха свързани с установяването на по-голяма бистрота и успеваемост, при завръщането на господин Николай Павлов на длъжността изпълнителен шеф ( бел. ред. - Павлов беше министър на енергетиката в служебното държавно управление през 2017-а) беше спряно, а някои от хората, взели участие в този развой, бяха уволнени, без значение от високата им подготовка и опит в сдружението. Бяха свързани със правосъдни процедури по събиране на вземания - в деяние и завършили, с настоящи вземания и подхванати дейности, механизми за валутните прехвърляния, с които да се минимизират и хеджират рисковете. Обсъждани бяха и опциите за въвеждането на 20% при покупката на газ - хъбова цена. Всичко от това беше спряно след връщането на господин Павлов. Крайната цел беше решенията еднолично да се вземат от господин Павлов както за прехвърлянията на валута, по този начин и за настоящите вземания и за правосъдните искове. С тези дейности се сътвори неравнопоставеност сред клиентите на сдружението. По това време бяха отстранени съществени експерти като Петър Филдишев, Динко Йопев, Деница Илиева и други ", изясни Велинов.

Според него с идването на Петьо Иванов като ръководител на борда на "Булгаргаз ", той в това време е изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг - на принципала на сдружението "Булгаргаз ".

"Моето персонално мнение е, че има спор на ползи, защото на процедура става по този начин, че една по-висша инстанция ще валидира личните си решения ", изясни още Ботьо Велинов.

Цялото изявление четете в новия брой на "БАНКЕРЪ "

<!--[if--> <!--[endif]-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР