Обяснението на Саудитска Арабия за смъртта на саудитския журналист дисидент

...
Обяснението на Саудитска Арабия за смъртта на саудитския журналист дисидент
Коментари Харесай

Лондон: Обяснението на Саудитска Арабия за смъртта на Кашоги не е правдоподобно

Обяснението на Саудитска Арабия за гибелта на саудитския публицист отстъпник Джамал Кашоги в нейното консулство в Истанбул не е правдоподобно. Това разгласи английският министър за Брекзит Доминик Рааб, представен от " Ройтерс ".

След като отхвърляше в продължение на две седмици каквото и да било присъединяване в изгубването на 60-годишния Кашоги, който пишеше за в. " Вашингтон пост " и имаше и американско поданство, Саудитска Арабия в петък късно вечерта разгласи по държавната телевизия, че той е умрял при " юмручен пердах " в консулството. Час по-късно различен формален саудитски представител разгласи, че е бил удушен.

Попитан по време на изявление за БиБиСи дали е повярвал на обяснението на саудитските управляващи, Рааб изтъкнал: " Не, не считам, че е правдоподобно... Ние поддържаме турското следствие за това, а английското държавно управление ще желае да види задържани хора, виновни за тази гибел. "

По думите на Рааб, Англия би трябвало да знае обстоятелствата по отношение на случилото се, преди да може да направи " рационална и трезва преценка " какво да стори в отговор.

" Няма да се предадем и да прекратим връзките си със Саудитска Арабия, освен поради големия брой английски работни места, които зависят от тях, само че също по този начин и тъй като в случай че упражнявате въздействие върху сътрудниците си, би трябвало да сте в положение да разговаряте с тях ", коментирал още Доминик Рааб. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР