Обвиняемият за 18 престъпления хазартен бос Васил Божков е подал

...
Обвиняемият за 18 престъпления хазартен бос Васил Божков е подал
Коментари Харесай

Божков твърди, че е предал 60 млн. лв. на Борисов и Горанов

Обвиняемият за 18 закононарушения хазартен необут Васил Божков е подал сигнал до прокуратурата, в който твърди, че има снимков материал, записи и очевидци за това, че е предал 60 млн. лева на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов през последните три години. Това излиза наяве от текста на сигнала, оповестен в петък от уеб страницата " Биволъ ", който твърди, че е получил удостоверение за достоверността на документа от самия Божков през Facebook.

" За интервал от по-малко от три години, от 2017 година до края на 2019 година, съм предал непосредствено на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 милиона лв. по тяхно непосредствено искане и предписание ", твърди предприемачът. Той показва, че е подготвен да показа на прокуратурата материални доказателства и свидетелски показания.

В сигнала е проследена хронологията на основните промени в Закона за
хазарта, засягащи бизнеса на Божков, от 2014 година насам, които съгласно него са били придружени от позвънявания и срещи с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, които са го рекетирали и са желали да вземат бизнеса му.

Описано е също по какъв начин с дейностите си ръководещите прогонват два непознати вложителя, показали интерес да купят
лотариите на Божков – италианската SISAL, както и чешката SAZKA Group, с цел да си запазят рекета. По-рано денем Божков персонално през профила си разгласи, че финансовият министър Владислав Горанов го е натискал да даде безплатно мажоритарния дял от бизнеса си вместо да го продаде на чешката компания за залагания Sazka Group. От компанията потвърдиха, че са имали интерес към лотариите на Божков.

Хронология на законодателството на ГЕРБ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР