Обвиняемият Васил Божков прави същото, което и Цветан Василев –

...
Обвиняемият Васил Божков прави същото, което и Цветан Василев –
Коментари Харесай

Гешев за Божков: Действа като Цветан Василев, иска да пренареди политическата система

Обвиняемият Васил Божков прави същото, което и Цветан Василев – пробва се да дестабилизира страната, с цел да стане някаква политическата настройка, която да му свърши на него работа. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка на „ разкритията “ на упрекнатият хазартен необут.

„ Това, което се случва е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. “, съобщи Гешев.

„ Второто, което се пробва и което Цветан Василев съумя е за екстрадицията. В страни отвън Европейски Съюз, като изключим Съединени американски щати и още няколко, процедурите по екстрадиция имат политически детайл. Колкото добре и да си е свършила работата прокуратурата у нас, решението се взима от политици в тези страни. Василев съумя по някакъв метод българската страна да не е задоволително дейна на дипломатическото поле “, разяснява още основният прокурор и изрази вяра Божков да не успее.

„ Ако Божков има нещо да каже, той е добре пристигнал. Ние сме част от Европейски Съюз, стандартите за отбрана на човешките права в Европейски Съюз са най-високи. Няма смъртно наказване “, добави Гешев.

Главният прокурор разяснява и Антикорупционния фонд, който го е сезирал за „ разкритията “ на Божков.

„ Конкретни досъдебни произвеждане се следят от съответни прокурори. Този Антикорупционен фонд развива теорията, че българският основен прокурор в действително време следи всички досъдебни производства, т.е. е всесилен. Тази теза развиват НПО-тата, близки до господин Прокопиев. От друга страна, алармират мен и желаят да взема отношение. Те са с шизофренно раздвояване и би трябвало да си отговорят на въпроса коя теза е истина “, уточни Гешев и съобщи, че сигналът от този фонд към момента не е стигнал до него.

„ Каквото и да твърди Антикорупционният фонд, обвързван с Прокопиев, не е правилно “, уточни той.

По думите му е обикновено тези НПО-та да канонизират Божков и това към този момент се е случвало и преди. /tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР