Обвиняемият Н.К.Д. на 65 години от гр. Пордим от около

...
Обвиняемият Н.К.Д. на 65 години от гр. Пордим от около
Коментари Харесай

Районна прокуратура–Плевен предава на съд мъж проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си

Обвиняемият Н.К.Д. на 65 години от гр. Пордим от към две години стопанисвал куче без избрана порода с черно - бял цвят на косъма. Обвиняемият не записал животното за потребностите на съответния ветеринарно - медицински надзор. През пролетта на 2019г. кучето на обвинения на име " Кобра " достигнало своята зрялост и тежало към 38 кг.

На 27.05.2019 година към 17,30часа обвиненият бил в дома си и решил да си подготви вечеря на електрическа скара в двора на къщата.

По същото време, покрай дома на обвинения минало младо момче. Присъствието на непознат човек наоколо до двора мощно подразнило кучето „ Кобра “. То съумяло да прокъса полиетиленовия връв с който било вързано. Отправило се на бърз ход към оградната мрежа, като непрекъснато лаело по преминаващия юноша. Поведението на кучето мощно подразнило обвинения и той хванал свободния завършек на полиетиленовата връзка. След това се доближил до намиращото се в двора му кайсиево дърво, завързал свободната страна на сезала на дървото и мощно го издърпал. Това довело до прилепяне на дихателните пътища на кучето и то издъхнало в границите на към 6 минути от задушаване.

След това обвиненият траял необезпокоявано да вечеря против дървото, на което се намирало обесеното от него куче. Около 20.00 часа, същия ден чиновници при РУ- гр. Пордим правили обикновен обход на региона в град Славяново, като пред дома на обвинения директно възприели увисналото на кайсиевото дърво куче. Органите на полицията неотложно подхванали дейности по определяне на събитията, довели до тежките незаконни последствия. На отправените запитвания обвиненият декларирал, че кучето си е негово и ще прави с него каквото си желае.

Обвинителният акт е импортиран в Районен съд – гр. Плевен, в случай че бъде приет за отговорен обвиненият може да получи наказване Лишаване от независимост до три години и санкция от 1 000 до 5 000лева
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР