Обвиняемите за жестокото убийство на таксиметров шофьор във Варна поискаха

...
Обвиняемите за жестокото убийство на таксиметров шофьор във Варна поискаха
Коментари Харесай

Влюбени убийци на таксиметров шофьор се разкайват, чакат ги по-леки присъди

Обвиняемите за жестокото ликвидиране на таксиметров водач във Варна желаеха делото против тях да бъде гледано по съкратената процедура. На разпоредително съвещание в Окръжния съд в морската столица 27-годишният Космас Джером и 24-годишната Ренета Козарева се признаха за отговорни и по този начин ще получат по-леки присъди. Размерът на наказванията им ще стане явен на 12 март, когато процесът ще продължи всъщност. Постановените присъди ще бъдат понижени с 1/3 поради съкратената процедура.

„ Двамата са създали признания, в детайли са разказали всичко след задържането си. Те са признали виновността си още тогава, а не в този момент, с цел да получат по-леки присъди. Разкайват се, не са желали да се стигне до ликвидиране. Планира ли са единствено да ограбят водача, само че не и да го убиват ”, разясниха юристите на влюбената двойка Иван Томов и Павел Димитров.

Космас и Ренета се срещнали при започване на предходната година посредством интернет. Младата жена, която е от Несебър, е била студентка в Пловдив. Тя се мести в родния град на мъжа Дългопол, а при започване на април двамата идват във Варна. Употребяват опиати, а единственият им приход е обществената пенсия на Космас, който страда от детска церебрална парализа.

В нощта на 9 против 10 април 2017 година се въоръжават с кухненски ножове и се качват в такси на автогарата във Варна. На 69-годишния водач споделят да кара към местността Пчелина. Извън града Космас стопира колата под претекст, че би трябвало да отиде по дребна потребност. След това двамата нанасят на лидера общо 61 прорезни и прободни рани по цялото тяло и му отмъкват 20 лв. и мобилния телефон.

Преди убийството влюбената двойка е използвала амфетамини.

„ Ренета споделя, че обича Космас и е желала той да се усеща добре. Затова е била с него на всички места ”, съобщи нейният бранител Иван Томов. Два дни преди убийството тя си направила тест за бременност, който се оказал позитивен. В ареста обаче бременността й не се удостоверила.

Адвокат Павел Димитров показа в правосъдната зала позитивна характерност от кмета на Дългопол за Космас. Мъжът е работил близо две години по обществени стратегии на общината.

Тримата наследниците на убития таксиметров водач предявиха цивилен искове за общо 450 хиляди лева

„ Това му беше специалността. Късметът му е бил, че са хванали него. Ако не е бил той, е щял да бъде някой различен ”, разяснява синът на жертвата Асен.

По искане на прокурор Димитър Кайряков за идващото съвещание ще бъдат направени информации за имотното положение и за банковите сметки на двамата обвинени.

Предвидените в закона санкции за тежкото закононарушение са сред 15 и 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР