Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група

...
Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група
Коментари Харесай

Група от 10 души вече е с обвинения за вноса на отпадъци

Обвиняеми са 10 души по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева, цитираа от БГНЕС.

На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвиняване за ръководство на рискови боклуци. Спрямо 4-ма ще се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма ще се желае домакински арест, а във връзка с един участник ще се дефинира мярка парична гаранция в размер на 1 млн. лв., добави Милева.

В качеството на обвинени са привлечени още трима за данъчни закононарушения, във връзка с тях са избрани парични гаранции съгласно тяхното фамилно и имуществено състояние. На над 40 адреса са осъществени следствия, конфискувани са документи, контракти, пълномощни, първокласни коли, скъпи движимости. В жилището на А. Б. е конфискувана цветна фотография, на която са изписани на гърба й имена на обществени персони, някои убити през годините, против имената на всеки от тях са записани огромни суми пари от порядъка на 70 млн. $, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв..

От жилището на П.Б. са конфискувани автобиографии и фотоси на длъжностни лица от Министерството на правораздаването и Министерство на регионалното развитие, както и автобиография и фотография на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки закононарушения, добави още Милева.

Прокурор Брезашка, наблюдаващ прокурор, съобщи, че групата е основана с присъединяване на длъжностни лица. Едно от лицата е зам.-министърът Красимир Живков и шефът на РИОСВ-Плевен. Установено е, че зам.-министърът е бил в извънредно близки връзки с братя Бобокови, което не е незаконно единствено по себе си, само че той е правил  неправомерни дейности, с което е подпомагал незаконната активност на братята за импорт на боклуци от чужбина. Установено е че Живков, възползвайки се от служебното си състояние е оказвал напън върху подчинени на него длъжностни лица със закани за уволнения даже и други въздействия.

И когато не са изпълнявани неговите разпоредби има случаи на уволнени шефове, добави Брезашка.

Директорът на РИОСВ- Плевен, да вземем за пример, освен, че не е осъществявал надзор, а под негово влияние взаимно с представители на комерсиалните сдружения фиктивно са били осъществявани инспекциите от подчинени на него длъжностни лица. Отразявани са в протоколите погрешни условия, сподели още Брезашка.

За единия от братята Бобокови мярката ще бъде задържане под стража, за другия – парична гаранция от 1 млн. лв., заяви още прокурор Брезашка.

Разследването се прави взаимно с антимафиотите от Италия. Цялата активност на ОПГ е била да се построи верига от сдружения, регистрирани в България и Италия и други страни, задачата е била да бъде публична активността на рисковите боклуци като законова активност, добави прокурор Кънев.

Ивайло Иванов – основен секретар на Министерство на вътрешните работи сподели, че са посочили, че когато има добра връзка и синхрон сред службите, нещата се получават. Операцията бе проведена в границите на няколко часа, добави още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР