Обвиняем за три грабежа ще продължи да търпи най-тежката мярка

...
Обвиняем за три грабежа ще продължи да търпи най-тежката мярка
Коментари Харесай

Обвиняем за серия грабежи ще продължи да пребивава в ареста, реши Апелативният съд във Варна

 Обвиняем за три грабежа ще продължи да търпи най-тежката мярка за неотклонение, реши Варненският апелативен съд. Срещу Недко М. е повдигнато обвиняване за  грабеж в огромни размери, осъществен след опасност и представляващ рисков рецидив, оповестяват от пресслужбата на съда.

На 8 октомври предходната година 38-годишният мъж откраднал дамска чанта в Шумен. В хода на следствието станало ясно, че е направил още две похищения над дами. Използвал нож, с цел да сплаши жертвите. Мъжът е бил арестуван в ареста през декември. Недко М. има девет неоправдателни присъди за обири и грабежи.

На 17 юни Шуменският областен съд е отказал да промени мярката му в по-лека и отбраната му апелира пред въззивната инстанция. Аргументът е, че той не би се укрил и оказва подпомагане на следствието. Недко има 4 деца, за които желае да се грижи, уточни юристът.

Според държавното обвиняване, няма съображение за смяна на мярката за неотклонение. Разследването по делото е завършило и следва изговаряне на прокурора. Тежкото фамилно състояние не е попречило на Недко да извърши закононарушенията, а също така той е проиграл част от присвоените средства на хазарт.

След като се срещна с материалите по делото и изслуша страните, въззивният състав установи, че не са настъпили нови условия, които да постановат смяна на мярката за процесуална насила. Доказателствата по делото сочат, че Недко е направил закононарушенията, за които е упрекнат. Това е открито посредством разпити на очевидци, разпознавания и материални доказателства. Съдът счете, че е налице заплаха той още веднъж да наруши закона, тъй като три от деветте му предишни присъди са за грабежи. По актуалното произвеждане обвиняването е, че е работил в изискванията на рисков рецидив, като са включени три незаконни действия, осъществени в къс интервал от време.

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража “ на обвинения за грабежи Недко М., е дефинитивно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР