Обвиняем за нарушаване на карантина е под домашен арест по

...
Обвиняем за нарушаване на карантина е под домашен арест по
Коментари Харесай

Домашен арест след нарушена карантина за пазаруване от хипермаркет

Обвиняем за нарушение на карантина е под " домакински арест " по почетено от съда искане на Районната прокуратура във Варна, оповестяват от там. Решението е на Варненския областен съд.
57-годишният Иван Д. е с мярка за неотклонение " Домашен арест ", откакто е упрекнат от прокуратурата по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс – отклонение от наложената му карантина след завръщане от рискова страна по време на изключително състояние, наложено поради разпространяването на COVID-19.
Иван влезнал през един от граничните контролно-пропускателни пунктове (не се прецизира по кое време в съобщението) и подписал наставление на РЗИ във Видин за 14-дневна карантина. За адрес на наложителната изолираност показал къща във варненско село. При инспекция на адреса от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна Иван не бил открит. Потърсен на мобилен телефон, той декларирал, че се намира в огромен варненски хипермаркет за покупки, описват от обвиняването.
В момента глобите за нарушена карантина са по-високи, а точно: по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс - с отнемане от независимост до 5 години и с санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Мярката, налоена от Варненския областен съд предстои на обжалване пред Варненския областен съд.
Делото против Иван е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР