Обвинителите демократи пледираха в подкрепа на отстраняването на президента на

...
Обвинителите демократи пледираха в подкрепа на отстраняването на президента на
Коментари Харесай

Демократите пледираха в подкрепа на отстраняването на президента Тръмп

Обвинителите демократи пледираха в поддръжка на отстраняването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския през вчерашния, трети ден от историческия развой в Сената за импийчмънт на президента, предадоха международните организации. Републиканците на Тръмп обаче останаха непреклонни.

След като в сряда изложиха обстоятелствата, на които се основава настояването им за премахване на президента, през вчерашния ден демократите в продължение на девет часа се пробваха да оборят причините, стартирани в медиите от правните бранители на Тръмп, които към момента не са взимали думата в Сената.

Ню Йорк таймс: Доналд Тръмп счита да претупа процедурата по импийчмънт в Сената

Вчера демократите се концентрираха върху едната от двете точки в обвинителния акт против президента - за корист с власт. Днес процесът ще продължи с пледоарии на обвинителите по второто обвиняване - за възпрепятстване на работата на Конгреса, съобщи Българска телеграфна агенция.

След това юристите на Тръмп ще имат три дни, евентуално от на следващия ден, с цел да изложат своята теза.

Изходът от процеса обаче наподобява предупреден, защото за отстраняването на президента е належащо квалифицирано болшинство от две трети. Републиканците на Тръмп имат 53 места в 100-членния Сенат.

"Не можете да имате доверие в този президент, че той прави това, което е положително за тази страна, само че можете да имате доверие в него, че прави това, което е положително за Доналд Тръмп ", обърна се към сенаторите конгресменът демократ Адам Шиф, който оглавява прокурорския екип. "Ако го смятате за отговорен, той би трябвало да бъде отхвърлен, тъй като положителното и истината имат значение, другояче сме изгубени ", сподели Шиф, очевидно разчувствуван, в края на съвещанието.

Друг от демократите прокурори, Джери Надлър, съобщи, че Тръмп е направил корист с власт, като е изискал от Украйна да разгласи следствие против неговия евентуален противник на президентските избори през ноември Джо Байдън.

В Сената на Съединени американски щати стартира вторият ден от процеса за импийчмънт на президента Тръмп

Според последователите на президента той подходящо е призовал Украйна - страна, разяждана от корупция - да проверява Хънтър Байдън, сина на някогашния американски вицепрезидент демократ.

"Наистина ли вярвате, че е ставало въпрос за битка против корупцията? ", попита Адам Шиф. Той означи, че Тръмп единствено е желал Украйна да разгласи следствие.

Дългото съвещание отегчи сенаторите, някои от които постоянно излизаха за малко от залата. Всички стотима сенатори бяха седнали и слушаха пледоариите единствено за към 20 минути от траялото 9 часа съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР