Обвинител номер едно твърдо и убедено стои зад кандидатурата на

...
Обвинител номер едно твърдо и убедено стои зад кандидатурата на
Коментари Харесай

Цацаров би подкрепил Гешев дори и президентът да не подпише указа

Обвинител номер едно твърдо и уверено стои зад кандидатурата на своя заместител Иван Гешев. Сотир Цацаров взе присъединяване в полемика за киберсигурността, проведена от КРИБ, съобщи news.bg.
На основния прокурор Сотир Цацаров не му било цел да се пребори с Лозан Панов, стана ясно от коментара му.
" Нека оставим тематиката за господин Панов, тази тематика ще откри сама своето решение , да оставим времето да се произнесе кой прав - кой крив, настоя Цацаров.
" Навлизането с нападки не е най-хубавото ", акцентира Цацаров. " Ко гато ги е боязън, когато са захласнати от страхове и въздействия, не им остава нищо друго с изключение на да навлязат в политиката ", по този начин отговори той на въпроса дали магистратите би трябвало да се месят в политиката нещата, както го прави Лозан Панов.
Цацаров разяснява и думи на Панов, че нямал тил като на румънския си сътрудник. Главният прокурор по този мотив съобщи: " На съдията, пък и освен на съдията, не му би трябвало някакъв тил, би трябвало му гръбнак . Имаш ли гръбнак ще се оправиш ", безапелационен бе той.
" Ще дам своя глас в поддръжка на господин Гешев, ще дам този глас и в случай че се постанова да гласоподавам за господин Гешев и повторно, акцентира той.
Абсолютно уверено основният прокурор щял да поддържа Гешев, в случай че президентът Румен Радев не подпише указа за назначението му . " Когато взема някакво решение, аз го реализирам ", акцентира той.
По думите му не трябва да се приказва за разнобой сред институциите . Всяка от институциите има своите конституционни пълномощия, право на Висш съдебен съвет е да гласоподава, да избере, в действителност изборът съставлява форма на предложение към президента, право на президента на Републиката е да вземе решение, каквото той реши, разясни Цацаров.
В вероятно негативно решение на президентската институция не трябвало да се търси някаква покруса или разнобой сред институциите, по думите на основния прокурор.
" Всеки, с изключение на всичко друго, дава отговор за знаците, които дава, акцентира основният прокурор. Всеки дава отговор за своите дейности, безапелационен бе той. А своя възможна повторна поддръжка за Иван Гешев той вижда като свое решение. Не ме е боязън ", посочи Сотир Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР