Обвиниха и Асоциацията на чуждестранните журналисти в САЩ в расизъмБи

...
Обвиниха и Асоциацията на чуждестранните журналисти в САЩ в расизъмБи
Коментари Харесай

Мерил Стрийп гони Дюнкерк за Златен глобус

Обвиниха и Асоциацията на задграничните публицисти в Съединени американски щати в расизъм

Би ли рискувал цялото си бъдеще, с цел да разкриеш държавни секрети, защитавани в продължение на 30 години? Пред тази алтернатива се изправя Мерил Стрийп в ролята на първата жена-издател на вестник в лентата The Post, която се вписва като един от главните кандидати за Златен глобус през януари.

Сюжетът на кино лентата, режисиран от Стивън Спилсбърг, се завърта към съдбоносното решение на Кей Греъм (Стрийп) и редактора на изданието ѝ The Wasington Post – Бен Брадли (Том Ханкс) да отпечатат подмолните дейности на Пентагона по време на войната във Виетнам.

Макар че ще се появи на огромен екран след към месец, The Post към този момент дава поръчка за мощно наличие, както на премиите на Асоциацията на задграничните публицисти в Съединени американски щати, по този начин и на оскарите.

За статуетките обаче филмът ще би трябвало да премери сили с Дюнкерк, който все още е спряган като любимец и на двата форума, написа екран. Лентата, бележеща актьорския дебют на Хари Стайлс, показва евакуацията британски, френски и белгийски елементи, блокирани от немски войски след борбата край град Дюнкерк през 1940 година

Златните глобуси ще бъдат раздадени на публична гала на 7 януари, а срокът за подаване на поръчки за премиите завърши през октомври. Кои ленти публично ще се борят за статуетки, ще разберем при започване на идващия месец, само че авансово изнесени данни съумяха към този момент да предизвикат скандал в Холивуд.

Така, да вземем за пример, макар че Беатрис на вечеря с присъединяване на Салма Хайек кандидатства в категорията за мюзикъл или комедия, Асоциацията разгласи, че ще обмисля номинацията ѝ измежду драмите.

Две години откакто светът се обърна против Холивуд поради „ белите “ оскари, в този момент на мушка са и оценките на задграничните публицисти. Само преди ден кино промишлеността скочи на следващото жанрово комплициране от страна на Асоциацията, откакто режисьорският дебют на Джордан Пийл Get Out бе разпределен в категорията на комедиите.

Смутът е подбуден от обстоятелството, че филмът се концентрира върху история за превъзходството на „ белите “ над афроамериканците. Чернокожите тук са употребявани като кукли, в чиито глави заможни представители на европеидната раса трансплантират мозъците си за величие.

Самият Пийл дефинира лентата си като хорър, а разпределението на плана в графата на комедията докара мнозина до заключението, че филмовите награди още веднъж падат в клопката на расовата дискриминация.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР