Обвиненията за нарушения в БФС и акциите на МВР не

...
Обвиненията за нарушения в БФС и акциите на МВР не
Коментари Харесай

БФС обяви изрядност, докато МВР провежда нова акция в съюза

Обвиненията за нарушавания в БФС и акциите на Министерство на вътрешните работи не се отразяват добре на душeвността на чиновниците на футболния съюз, като изключително по-младите от тях са били много обезпокоени. Това разгласи изпълнителният шеф на централата Борислав Попов през вчерашния ден. Той даде конференция часове откакто полицията още веднъж влезе в централата на БФС в Бояна. По думите на Попов е осъществена инспекция и изземване на документи и информация на електронни носители с определение от Софийския областен съд, само че самият той не бе наясно в каква тенденция се търси. Акцията е втора в границите на месец и половина, откакто на 15 октомври чиновници на ГДБОП и Специализираната прокуратура нахлуха в постройката на БФС, иззеха документи и разпитваха членове на Съдийската комисия.

Според БНР акцията през вчерашния ден е обвързвана с разследването на Икономическа полиция, по което се работи от месеци. То е по съмнения за злоупотреби при консумиране на обществени средства, свързани с детския футбол - при наемането на спортни бази и закупуването на екипи за детски футболни тимове.

Точно такива подозрения се опита да разсее през вчерашния ден Попов дружно с отговорника по детско-юношеския футбол в БФС и член на Изпълкома Емил Костадинов. Изпълнителният шеф съобщи, че БФС като институция няма по какъв начин да бъде разследван, само че въпреки всичко остави малка врата, че е допустимо да има следствие против физически лица. " Ако някой е направил нарушаване, да си понесе отговорност ", съобщи Попов.

" Нищо ужасно или неприятно към този момент няма. Парите на данъкоплатеца са изхарчени умело и всичко е направено както би трябвало. Всички контракти са регистрирани пред Министерството на младежта и спорта. В два случая сме върнали пари, защото оттова не признаха някои разноски ", разяснява още изп. началник на БФС. Той се регистрира, че от 2015 до 2017 година са извършени 174 футболни шампионата, на които са раздадени 32 400 екипа (от поръчани 33 600), раздадени са 5400 топки на общо 1717 тима. Към датата на подписване на контракти за оборудването всички компании, с които БФС е подписвал, са били настоящи съгласно Търговския указател. " Цинично е да се счита, че БФС няма да направи най-хубавото за децата. Не мога да приема манипулативни изказвания или такива, извадени от подтекста, с които се внушават непозволени дейности във връзка с работата на БФС с децата ", сподели още Попов.

Той приказва и за избора на хотели за лагери на детските тимове (б.р. - измежду утвърдените са и хотели, свързани с вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Йордан Лечков). " Трябват ни хотел и терен в положително положение. Избираме хотели най-малко 4 звезди, с цел да получат децата най-хубавата конюнктура и терени, най-хубавата храна и лекари. Цената, която е платена, е пазарна, ние се съобразяваме с нея ", сподели Попов. А Емил Костадинов, който е в комисията по желание на хотели, добави: " Дълбоко съм афектиран. Отправят се обвинявания, в които няма нищо. Притеснения нямам, тъй като знам какво съм правил. Сигурен съм, че никой от нас не е направил нищо неверно. Ако би трябвало, аз персонално ще се боря до дъно ".

Костадинов изясни, че цената от 75 лева на дете включвала освен нощувка и храна, а също медицинско обслужване, тренировки, транспортиране до игрищата, контроли, съдийски такси и други На вметка на bTV, че на задграничен тим е препоръчана оферта от 25 евро на дете със същите условия, Костадинов репликира, че теренът на въпросния не бил със общоприети размери.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР