Обвиненията в шпионаж в полза на руски организации срещу лидера

...
Обвиненията в шпионаж в полза на руски организации срещу лидера
Коментари Харесай

Обвиненията срещу Малинов нямат нищо общо с руската изложба в София

Обвиненията в шпионаж в интерес на съветски организации против водача на " Русофили " Николай Малинов нямат никаква връзка с реакцията на българското Министерство на външните работи против откритата на 9 септември съветска архивна галерия в София. Това акцентира външният министър Екатерина Захариева в изявление за " Нова телевизия ".

Коментари в Русия обвързаха двете събития като получилите възбрана да влизат в България Константин Малофеев и Леонид Решетников, по този начин и сенаторът Константин Косачов.

" Стана ми смешна връзката сред нашата реакция за изложбата и следствието, което трае повече време ", разяснява Захариева.

Министърът сподели, че е научила за следствието против хора от " Русофили " от изказванията на прокуратурата пред медиите и не знае детайлности, само че изрази увереност, че то надали е стартирано на 3 септември, когато външното министерство реагира на провокативното название на съветската галерия " 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Според външния министър обвиняванията против Малинов нямат нищо общо с връзките България - Русия, които България пробва да развива на основата на равнопоставеността. " Но няма по какъв начин нашите органи да не пазят нашия интерес и геополитическата ориантация на България ", добави тя.

По мотив думите на президента Румен Радев, който сподели че чака неоспорими обстоятелства по обвиняванията в шпионство ", Захариева разяснява, че не президентът, а съдът преценя доказателствата и тяхната тежест, а. има и хипотеза за непорочност. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР