Обвиненията срещу Русия във военни престъпления в Украйна са неоснователни

...
Обвиненията срещу Русия във военни престъпления в Украйна са неоснователни
Коментари Харесай

Лавров: Западът не може да потвърди обвиненията за руски военни престъпления в Украйна

Обвиненията против Русия във военни закононарушения в Украйна са неоснователни и Западът не може да ги удостовери с обстоятелства. Това сподели в петък на онлайн брифинг съветският външен министър Сергей Лавров, оповестяват съветски медии.

„ Искаме всичко да е почтено, тъй че всички полемики да се основават на обстоятелства и да не ни се показват обстоятелствата, въз основа на които се упреква Русия ”, съобщи Лавров.

" Много малко са обстоятелствата, които западните сътрудници биха могли да ни показват. Ние ги молим да обосноват изказванията си с съответна информация, доказателства, само че това на процедура не се случва ”, добави още Лавров.

„ Темата за работата на американските лаборатории в Украйна не е затворена, Русия продължава да дава данни за създаването на биологични оръжия в тях ”, разяснява Лавров по време на онлайн брифинга.

Той акцентира, че следствието по този въпрос е провокирало резонанс и е привлякло публичното внимание.

„ Тази тематика не е затворена. Нашето Министерство на защитата продължава да дава на международната общественост материали, които повдигат доста съществени въпроси и, които към този момент разрешават като цяло да се създадат заключения, че Пентагонът в лаборатории в Украйна създава това, което е биологично оръжие в сходство с Конвенцията за биологичните и токсинните оръжия “, добави Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР