Обвиненията срещу нашите съграждани за свалянето на малазийския Боинг в

...
Обвиненията срещу нашите съграждани за свалянето на малазийския Боинг в
Коментари Харесай

Руски юрист: Обвиненията за Боинга са базирани на постове в социални мрежи

Обвиненията против нашите съграждани за свалянето на малазийския Боинг в Украйна през 2014 година са голословни, сподели заместник-генералният прокурор на Русия Николай Виниченко пред РИА Новости.

Юристът от Москва е коментирал решението на своите сътрудници от Холандия да разгласят за интернационално търсене Игор Гиркин (Стрелков), Олег Пулатов и Сергей Дубински. "Като юрист аз мога да кажа, че изказванията на прокуратурата в Кралство Нидерландия нямат никаква действителна основа. Източниците на тези изказвания се базират най-вече на персонални постове в обществени мрежи и извадени от подтекста изявления на Гиркин и други упрекнати. В същото време обаче холандците не са взели поради нито едно наше писмо, в което ние посочихме неопровержими доказателства за невинността на нашите съграждани ", е показал още той.

Виниченко също е декларирал, че не може да разяснява настояването за търсене на украинския жител. "Аз не мога да кажа нищо за Леонид Харченко. Той не е жител на Русия, а и не знам дали той в миналото е попадал в полезрението на нашите органи ", е добавил прокурорът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР