Обвиненията, повдигнати срещу полицая Дерек Човин по делото за афроамериканеца

...
Обвиненията, повдигнати срещу полицая Дерек Човин по делото за афроамериканеца
Коментари Харесай

Убийството на афроамериканеца в Минеаполис е било умишлено според адвокат на семейството му

Обвиненията, повдигнати против служителя на реда Дерек Човин по делото за афроамериканеца Джордж Флойд, умрял след полицейски арест в Минеаполис, би трябвало да бъде преквалифицирано на съзнателно ликвидиране. Това съобщи през днешния ден пред Си Би Ес юристът на фамилията на Флойд, Бенджамин Кръм, представен от ТАСС.

Човин беше отведен под стража по обвинявания в непредумишлено ликвидиране.

На въпрос на журналиста дали служителят на реда би трябвало да бъде упрекнат в съзнателно ликвидиране и дали има доказателства за това, юристът дава отговор, че има учредения за това. По думите му видеозаписът от задържането на Флойд и записаните диалози с служителите на реда го удостоверяват.

На видеото се вижда по какъв начин белите служители на реда поставят белезници на афроамериканеца и го повалят на пътя. Един от тях натиска с коляно шията на арестувания, без да обръща внимание на виковете на Флойд, че не може да диша, и скоро афроамериканецът умира в една от лечебните заведения в града. " Чуваме по какъв начин един служител на реда споделя, че Флойд няма пулс и евентуално би трябвало да бъде извърнат на една страна. Полицаят Човин обаче отхвърля и декларира, че той (Флойд) ще бъде държан в това състояние. В това има предумисъл ", акцентира Кръм.

" Не разбираме за какво не са преквалифицирали обвиняването като съзнателно ликвидиране. Не разбираме за какво всички не са били задържани " , добавя юристът. Той удостоверява, че Флойд и Човин са работили дружно в нощен клуб и са се познавали.

" Това е забавен аспект от делото. Надявам се, че обвиняванията ще бъдат преквалифицирани на съзнателно ликвидиране, защото съгласно нас той е знаел кой е Джордж Флойд ", акцентира юристът.

Той заяви, че към този момент е била направена самостоятелна аутопсия на тялото на Флойд, защото фамилията му не се доверява на управляващите и на формалните патоанатоми . Резултатите ще станат известни на следващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР