Обвиненията, че Русия ще нападне Украйна са изфабрикувани в Държавния

...
Обвиненията, че Русия ще нападне Украйна са изфабрикувани в Държавния
Коментари Харесай

Шефът на руското разузнаване: Обвиненията, че Русия ще нападне Украйна са изфабрикувани в Държавния департамент

Обвиненията, че Русия ще нападне Украйна са изфабрикувани в Държавния департамент на Съединените щати. Това съобщи шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин на съвещание на националния Съвет за сигурност.

Според CBS съветските полеви командири край Украйна са получили разпореждане за инвазия и към този момент изготвят съответни проекти. Американският дипломат в Организация на обединените нации предизвести в писмо, че Русия е изготвила " черен лист " на лица, които подлежат за разпродажба или изпращане в лагер след навлизане в Украйна. Москва отхвърли изказванието като небивалица.

Използването на Украйна като инструмент за борба с Русия съставлява доста огромна опасност за страната, съобщи президентът Владимир Путин на днешно съвещание на Руския съвет за сигурност. Часове по-рано водачите на двете самообявили се проруски републики в Донбас желаеха Русия да признае тяхната самостоятелност.

" Целта на днешното съвещание е да се вслушаме в нашите сътрудници и да определим идващите си стъпки в това направление. Трябва да вземем под внимание и обръщенията към Русия на водачите на националните републики в Донецк и Луганск за признание на техния суверенитет ", сподели Путин.



Според някогашния президент Медведев е станало явно, че Украйна не се нуждае от двата сепаратистки региона. Военният министър Сергей Шойгу уточни изказване на Володимир Зеленски, че Украйна желае да си върне статута на нуклеарна страна.

" Имат съоръжение, технологии и експерти с доста по-големи благоприятни условия от Иран и Северна Корея ", сподели Шойгу.

Преговорите на ниво външни министри със Съединените щати ще са на 24 февруари в Женева, удостовери на съвещанието Сергей Лавров. На идващия ден, в петък той ще се срещне и с френския си сътрудник льо Дриан в Париж, в случай че до тогава няма съветска инвазия.



И в двата формата дипломатите ще обсъдят детайлности към възможна среща на върха Байдън-Путин, контрактувана с посредничеството на Париж.

През миналата нощ френският президент Еманюел Макрон е имал два телефонни контакта с съветския водач с обща дълготрайност съвсем три часа. Вторият диалог е извършен след 15 минутна връзка на Макрон с американския президент.

Вече 60 000 поданици на Донбас са евакуирани в Русия. Киев отхвърли като " подправена вест " и търсене на предлог за инвазия обвинявания на Москва, че украинска диверсионно-разузнавателна група с военни коли е навлязла на съветска територия. Според съветската страна, премахнати са петима извършители.

Британският министър на защитата Бен Уолъс изрази мощна паника, че съветският водач се придържа към проектите си за инвазия в Украйна. През последните 48 часа Лондон регистрира увеличение на съветските войски и предислоцирането им на ударни позиции. Същевременно Уолъс се разгласи срещу едностранни наказания против Русия.

" Ако ние ги наложим едностранно в този момент, а Америка и Евросъюза - не, има риск президентът Путин да прибегне до реторика " разделяй и владей ", което се пробва да прави ", сподели Бен Уолъс - министър на защитата на Англия.
Заради рецесията Украйна изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където Русия има право на несъгласие. Междувременно Пентагонът популяризира фрагменти от тренировки на американски водачи в Румъния.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР