Обвиненията, че работейки за телевизията TV 7 през периода 2012-2014

...
Обвиненията, че работейки за телевизията TV 7 през периода 2012-2014
Коментари Харесай

Елена Йончева: Борисов ми отмъщава заради магистралите

Обвиненията, че работейки за малкия екран TV 7 през интервала 2012-2014 година,съм била финансирана по незаконен метод, са неуместни. Това съобщи пред медиите в Народното събрание представителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева. Тя изясни, че това е интервалът, в който е снимала поредност документални филми за TV 7 за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война. По думите й средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в интервал, в който дори страната, със своите контролни функционалности, не е могла да планува нейния срив.

„ Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с незаконен генезис, е опит да бъда ангажирана със своята отбрана, а не с работата ми на депутат”, сподели тя и добави, че тази офанзива стартира откакто левицата е поискала самостоятелна експертиза на българските автомагистрали. „ Правителството и Борисов към този момент употребяват основаната и следена от тях профилирана прокуратура за заплашване, за опасност, за обществено оскърбление на своите съперници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива по какъв начин „ Шайката”- тази проведена незаконна група, разграбва България. Уверявам ви, че тази офанзива, това заплашване, тази принуда, няма да ни спре”, безапелационна бе Йончева.

Колегата й от Българска социалистическа партия Иван Иванов пък попита за какво, с изключение на за Елена Йончева, няма информация за други политици, свързани с КТБ.

„ В момента се реализира груба политическа принуда върху сътрудника и журналистът Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, съобщи националният представител от ПГ на левицата Иван Иванов. Той напомни, че сигналът, по който се работи сега и на база на който е повдигнати обвиняването на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави усещане, че извънредно бързо и „ резултатно” се работи против хората, които желаят да отразяват истината.

Иван Иванов напомни, че обвиняването е повдигнато откакто са били подадени сигнали и са извършени следствия за преградното оборудване на границата, след „ Кумгейт”, след следствието за автомагистралите. Той съобщи, че Българска социалистическа партия желае да попита: „ Към днешна дата- за какво, с изключение на за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме поръчка, че желаеме да получим информация- дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали връзки с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в общественото пространство, а има опит да се пришие сътрудника и журналистът Елена Йончева, която обективно прави своята работа и разкрива закононарушение, за което страната с години си затваряше очите. " Според него това е неблаговиден опит на ГЕРБ да завоюва служено европейските избори. Той беше безапелационен, че този опит ще бъде увенчан с крах. „ ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” изрично застава зад Елена Йончева в нейната активност, като публицист и депутат, да работи обективно и да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я поддържаме във всички дейности оттук насетне и ще я пазиме с всички способи, които ни разрешава правилникът на Народно събрание и законът”, заключи Иван Иванов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР