Обвиненият за убийството в Банишора остава в ареста Софийският градски

...
Обвиненият за убийството в Банишора остава в ареста Софийският градски
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството в Банишора остава в ареста

Обвиненият за убийството в Банишора остава в ареста
Софийският градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение "задържане под стража" за Васил Василев, упрекнат за убийството на 25-годишната жена в столичния квартал "Банишора", съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ За мен също ще е забавно да схвана какво е станало във въпросната вечер, защото както той самият ми съобщи от вечерта от 23:50 часа както е по обвиняването до обяда на идващия ден в един часа, му се губи цялото това време ”, сподели юристът му Христо Чолаков. По думите му те са имали по-бурна връзка, били са в съгласие. "Родителите на момичето даже са очаквали тази връзка да продължи и в бъдеще, били са сгодени, разговаряли са и за бъдеще вероятно женитба. Живеели са в жилището на момичето, точно по нейна самодейност са заживели дружно, той напуснал дома, в който е живеел с родителите си, а преди този момент е имало интервал, в който е живеел чартърен ”, описа Чолаков пред медиите.

Защитата поискала да не се взема най-тежката мярка „ задържане под стража ”, а „ домакински арест ”. Според юриста му няма обосновано съмнение, че Василев е направил закононарушението, в което е упрекнат. На въпроса, в случай че не е ликвидиране, какво е, юристът отговори: Не мога да ви кажа, защото при тях от данните, които аз съм осведомен и от моя клиент е, че са имали обич, която е била не постоянно общоприета като връзки един към различен и може би в миг като този довечера те да са опитали нещо по-различно, което за самия моя клиент е нещо ново и то е от началото на тяхната връзка ”, сподели Христо Чолаков.

Преди началото на правосъдното съвещание през днешния ден Василев се разплака пред камерите.

Адвокатът му уточни, че клиентът му е извънредно сензитивен човек. „ Самият той ми съобщи, че в случай че го е направил това нещо – да, той ще съжали и ще го съобщи пред всички вас и в правосъдна зала. Но просто и за мен е забавно, и аз желая да съм наясно, даже през цялото време на случая и в диалозите с неговите родители, се пробвам да схвана и аз за себе си каква е истината в тази съдбовна вечер ”, уточни бранителят на Васил Василев пред медиите.

„ Той споделя, че не си спомня, само че ние и докторите психиатри, споделяме, че това е защитната версия ”, уточни прокурор Иван Тасков. Мярката може да се апелира пред САС. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР