Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше

...
Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше
Коментари Харесай

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше наказан на 30 години затвор при първичен непоколебим режим. Присъдата на Русенския областен съд е за 3 закононарушения - съзнателно ликвидиране, обезчестяване и блудничество. Северин Красимиров се призна за отговорен и изиска скъсен развой. Убийството провокира вълна от съпричастност към жертвата и искане за заслужено наказване към причинителя.
Северин Красимиров се призна за отговорен и по трите обвинявания. Така на процедура той се избави от най-тежкото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна. Служебният му бранител даже изиска по-лека присъда - 15 години затвор, с претекста, че Северин е съдействал на следствието, че е с лека умствена назадничавост и чисто правосъдно минало. А съдията по делото Юлиян Стаменов съобщи, че в случай че законът му позволяваше, щеше да наложи по-голямо наказване. Близките на Виктория Маринова разясниха, че за тях 30 години затвор е заслужено наказване, само че настояха за законодателни промени при осъществяването на такива тежки закононарушения.

Северин Красимиров резервира безмълвие откакто чу присъдата. Преди това в последната си дума пред съда съобщи, че доста съжалява за стореното и желае да върне времето обратно. Той се извини на родителите на Виктория и сподели, че признава виновността си. Свекърът на Виктория Румен Максимов показа, че дъщеричката ѝ приема мъчително загубата на майка си и всеки ден пуска балони с надпис: " Мамо, обичам те! ".

Настоя за промени в Наказателния кодекс.Убийството на Виктория беше осъществено на 6 октомври предходната година. Тялото ѝ беше намерено до тенис кортовете в Русе. За четири дни полицията съумя да откри причинителя и да го задържи в Германия, където Северин се беше укрил при родственици. Заключението на съдебно-медицинската и психиатрична експертиза откри, че той е с лека умствена назадничавост, само че е вменяем и осъзнава какво прави, тъй че може да носи наказателна отговорност. Разследването продължи близо половин година и откри, че Северин е единственият причинител на закононарушението, което е било подбудено от полови подбуди и не е осъществено поради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период пред Апелативния съд във Велико Търново.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР