Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше

...
Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше
Коментари Харесай

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше наказан на 30 години затвор. 21-годишния Северин Красимиров изиска скъсен развой и се призна за отговорен. Убийството провокира вълна от съпричастност към жертвата и искане за заслужено наказване към причинителя.

Вижте повече в директното включване на Даниела Димитрова:

До тази присъда се стигна, откакто съдът взе основното решение делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, тъй като 21-годишният Северин Красимиров се призна за отговорен и по трите обвинявания. Така той се избави от най-тежкото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна. Служебният му бранител даже изиска по-малка присъда - 15 години затвор, с претекста, че Северин е съдействал на следствието, че е с лека умствена назадничавост и чисто престъпно минало. А по-рано през днешния ден околните на Виктория Маринова настояха за законодателни промени при осъществяването на такива тежки закононарушения. Те желаеха 450 000 лв. обезщетение за нанесените морални вреди.

В последната си дума пред съда Северин Красимиров съобщи, че доста съжалява за стореното и желае да върне времето обратно. Той се извини на родителите на Виктория и сподели, че признава виновността си. Свекърът на Виктория Румен Максимов показа, че дъщеричката ѝ приема мъчително загубата на майка си и всеки ден пуска балони с надпис: " Мамо, обичам те! "

Настоява и за промени в Наказателния кодекс.
Румен Максимов: „ Едно от наложителните неща е дописването на една алинея към този член 27 от Наказателно-процесуалния кодекс, който да изключи причинителите на изключително тежки закононарушения от опциите да могат да се възползват от привилегията, която им дава. " Славка Койчева - баба на Северин: „ Много хубаво момче беше. Ама не знам, напил се, направил белята ".
За постановяването на присъдата бяха употребявани самопризнанията на Северин Красимиров, дадени по време на следствието, без да бъдат разпитвани очевидци.

Убийството на Виктория беше осъществено на 6 октомври предходната година. Тялото ѝ беше намерено до тенис кортовете в Русе. За четири дни полицията съумя да откри причинителя и да го задържи в Германия, където се беше укрил при родственици.

Разследването продължи близо половин година и откри, че Северин е единственият причинител на закононарушението, което е било подбудено от полови подбуди и не е осъществено поради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР