Обвиненият за убийството на 7-годишно дете от сливенското село Сотиря

...
Обвиненият за убийството на 7-годишно дете от сливенското село Сотиря
Коментари Харесай

Обвиненият за убийство на дете в Сотиря остава под стража в болница в Сливен

Обвиненият за убийството на 7-годишно дете от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов остава непрекъснато в ареста. След съвещанието отбраната на 21-годишния Трифонов разгласи, че няма да апелира мярката, заяви Българска телеграфна агенция.

Заседанието бе извършено при закрити врата в регионалната болница в Сливен, където Трифонов се намира под защита от момента на залавянето му на 16 август. Неговото положение не е разрешило да бъде превозен до съда, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Окръжната прокуратура в Сливен изиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

В болничното заведение в събота на Мартин Трифонов бяха повдигнати три обвинявания - за ликвидиране на малолетно дете по изключително нечовечен метод, за обезчестяване и за блудничество. Най-тежкото наказване за ликвидиране е пожизнен затвор без право на подмяна, може да бъде пожизнен затвор или 30 години затвор. Наказанието за обезчестяване е от 15 до 20 години, за блудничество - от 10 до 20 години.

Задържаният е направил цялостни признания, той осъзнава какво е направил. Обвинението е събрало доказателства, които са задоволителни да обосноват авторството на закононарушението, заяви по-рано през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

При проучвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов.

В Сливен през днешния ден е Ден на печал. В 17 часа пред постройката на общината ще има бдение, проведено в обществените мрежи, в памет на детето. Хората ще упорстват за обективна присъда. Кметът на Сливен Стефан Радев в съболезнователно писмо също упорства причинителят да понесе най-суровото наказване, планувано от закона за осъщественото зверско закононарушение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР