Обвиненият в тероризъм мароканец ще бъде екстрадиран в родината си,

...
Обвиненият в тероризъм мароканец ще бъде екстрадиран в родината си,
Коментари Харесай

Хасковският съд екстрадира в Мароко задържания член на Ислямска държава

Обвиненият в тероризъм мароканец ще бъде екстрадиран в родината си, където да бъде съден. Решението е на хасковския областен съд. То е дефинитивно и не предстои на обжалване, заяви.

На процедура процедурата, почнала през днешния ден, е бърза и завърши в едно съвещание, защото в залата Захри даде единодушие да бъде върнат на управляващите в Мароко. Той е упрекнат, че е бил член на Ислямска страна, където е набирал средства и взел участие в образования, както и че е носил колан с експлозиви. Законът в Мароко планува до 20 години затвор по тези обвинявания.

В съда Науфал Захри съобщи, че защото няма вид да остане в България като емигрант, е склонен да бъде екстрадиран в Мароко. Все отново той сподели, че се опасява, че ще бъде малтретиран от управляващите в родината си.

Захри беше хванат на турската граница с група незаконни мигранти при започване на година. Той е показал подправени документи за идентичност и се е оповестил за сириец, само че в следствие службите са открили същинската му идентичност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР