Обвиненият в шпионаж русофил №1 у нас Николай Малинов се

...
Обвиненият в шпионаж русофил №1 у нас Николай Малинов се
Коментари Харесай

Малинов се брани с лъжи за Пеевски

Обвиненият в шпионаж русофил №1 у нас Николай Малинов се опита да се изкара жертва и взе да се брани, както сами към този момент се досещате, посредством фалшив против депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски, написа "Монитор ".
В изявление в утринния блок на bTV пионката на Константин Малофеев и на генерала от КТБ Леонид Решетников и изтъкнат съдружник на банкера дезертьор Цветан Василев изсипа в ефира куп неистини, манипулира обстоятелства и „ не помни “ елементи от биографията си.

"Делян Пеевски и Цветан Василев имаха кабинети един до различен - той му беше дясната ръка ", съобщи гръмко Малинов. В това няма нищо правилно. Пеевски в никакъв случай не бил дясната ръка на Василев, нито е имал кабинет във банкрутиралата КТБ.

Депутатът не взел участие в контролните или надзорните органи на банкрутиралия под вещото управление на БГ Мадоф трезор, който се оказа кредитна пирамида, ужилила вложителите с над 5,6 милиарда лв.. Пеевски също по този начин не е имал акции от КТБ. Няма активи от банкрутиралия трезор, за които да има правосъдни каузи.

Опитът да му се припишат сходни покупко-продажби са част от опорните точки на задкулисието, прокарвани от медиите на подсъдимите Иво Прокопиев и Огнян Донев, както и от уеб страниците „ Медиапул “ и „ Фрогнюз “.

Първият е на говорителката на Иван Костов Стояна Георгиева, а вторият на Огнян Стефанов – сътрудник Академик на Държавна сигурност, който и играе ролята на представител на банкера дезертьор, а медията – на негов пресцентър. Именно тези два уеб страницата първи тиражираха лъжите на Малинов, несъмнено, с акцент върху Пеевски.

Малинов си призна, че е получавал пари от Русия, само че в никакъв случай от Малофеев, въпреки прокуратурата да уточни тъкмо противоположното. Специализираното обвиняване го уличи, че милионите са идвали през кипърска офшорка, благосъстоятелност на Малофеев.

След това най-нагло излъга, че напъните му и тези на съветските му настойници да сложат ръка над ТВ7 и да я трансфорат в агитационен рупор на Кремъл по сходство на тв канала на Малофеев „ Царьград “ в действителност били напълно други. Те желали да я трансфорат в политематична развлекателна телевизия.

Малинов се изкара и зложелател на парите. Призна с половин уста, че е срещнал Малофеев с БГ Мадоф и най-после се отхвърли от банкера дезертьор, като съобщи, че бил отчаян от Василев. Той единствено „ следял покупко-продажбите на Цветан Василев “.

Как се наблюдават тези покупко-продажби - не стана ясно. Прокуратурата към този момент разкри, че Малинов е подготвил докладна бележка до организациите на съветските си сътрудници - „ Двуглав орел “ на Малофеев и Руския институт за стратегически проучвания към Кремъл, ръководен до неотдавна от Решетников, за геополитическа преориентация на страната ни от Запада към Русия. За задачата на пълзящия прелом е било подготвяно прекачване на активи за половин милиард евро (над 1 милиарда лева) от Василев.

Малинов евентуално страда от амнезия. Докато е партиен деятел в Българска социалистическа партия и издател на печатния им орган „ Дума “, той поддържа и тесни бизнес контакти с Цветан Василев, за което свидетелстват и личните му показания по делото „ КТБ “. Излиза, че с благоволението на БГ Мадоф по времето на Малинов „ Дума “ надали не е издържана с пари от КТБ.

Председателят на Национално придвижване „ Русофили “ Малинов съобщи гордо, че русофилството за него е “нещо доста свято и планетарно “. Само че публично се счита за основния проводник на ползите на Кремъл у нас.

Спомена пътем по bTV, че през юни 2018 година е взел участие в Четвъртия интернационален ливадийски конгрес и лобирал единствено за правото на нашите студенти да работят в Русия. Форумът се организира на анексирания от Русия украински полуостров Крим под егидата на горната камара на Федералното заседание на Русия. Участваха русофилски организации от целия свят.

Ще му напомним, че по личните си самохвални изказвания Малинов се изявил като един от най-страстните сътрудници за въздействие на Русия и концепциите му за увеличение на властта на Кремъл над България и страните от Източна Европа били горещо посрещнати от представителите на властта в Москва. В частност - в лицето на ръководителя на Съвета на Федерацията на Русия Валентина Матвиенко.

Малинов предложил на съветските си приятели да се сътвори междуведомствен съвет на съветските организации, министерства и организации, занимаващи се с просвета, просвета, обучение и спорт, с който съвет той и сътрудниците му русофили от целия свят да могат да контактуват по-тясно.

Освен това някогашният народен представител предложил и построяването на интернационално русофилско придвижване и основаването на Съвет на ветераните русофили, в който да бъдат включени редица персони с интернационално въздействие, с цел да лобират за ползите на Русия по света.

Кое е истина – това, което Малинов приказва пред сътрудниците си русофили, или пред българското общество?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР