Обвиненият в шпионаж лидер на движение Русофили Николай Малинов все

...
Обвиненият в шпионаж лидер на движение Русофили Николай Малинов все
Коментари Харесай

Обвиненият в шпионаж Малинов оглави събора на русофилите

Обвиненият в шпионаж водач на придвижване " Русофили " Николай Малинов въпреки всичко отиде на обичайния събор край бент. Копринка.

В тази комплицирана конюнктура има два пътя: да втвърдим обстановката, като вършим политически манифестации и се занимаваме с политическо строителство. Други желаят от Копринка да се отиде в София и да се желаят оставки. Ние, управлението на Движение „ Русофили “ се противопостяваме на това, тъй като го считаме за провокация. Резултатът от това ще е парализа и сгъстяване на позициите на Русия.

Единствената цел на всичко което вършим, е България да бъде по-силна. Правим го с всички законни средства и по този начин, както ние го разбираме. С тези думи се обърна към близо 15-те хиляди български и съветски жители, пристигнали на 16-то издание на събора на приятелите на Русия, на училите и работили там ръководителят на НД „ Русофили “ Николай Малинов.
 Деляна Бобева, DarikNews.bg
Съборът тази година беше в чест на 140 годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия.-->
 Деляна Бобева, DarikNews.bg
„ Je suis Николай Малинов “ и „ Аз съм русофил, арестувайте ме “ бяха двата най- постоянно срещани на събора лозунги, които издигаха пристигналите на него.
 Деляна Бобева, DarikNews.bg

Тазгодишното издание на събора на приятелите на Русия бе почетено от петима депутати от ръководещата партия, измежду които заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и ръководителят на групата за другарство с Русия в Народното събрание Красимир Велчев.

По време на оповестяване на част от гостите на събора, имаше освирквания, чуваха се и откъслечни крясъци викания „ Малинов “ и „ мафия “. Това даде мотив на водачът на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов от микрофона да разгласи, че „ през днешния ден е Кръстовден и сме се събрали  да обичаме, а не да ненавиждаме “, след което казанлъшки свещеници отслужиха водосвет.
 Деляна Бобева, DarikNews.bg
 Сред гостите на събора бяха народни представители от Българска социалистическа партия, представители на патриотични организации и посетители от Русия. Сред тях бе и депутатът от съветската " Дума " Николай Занцов, основател и уредник на Безсмъртния полк.

Президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев изпрати одобрение до участниците в събора. В него президентът декларира, че  „ съборът е мотив да се потърсят актуалните измерения на хубавичко историческа връзка сред нашите два народа, както и че връзките сред тях имат своята солидна вероятност.
Градим мост към бъдещето “, споделя в приветствието си президентът Румен Радев.

На събора деятели събираха подписка в поддръжка на арестувания при започване на тази седмица и след това освободен, само че с повдигнато обвиняване за шпионаж водач на НД „ Русофили “ Николай Малинов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР