Обвиненият в шпионаж гражданин на Русия е работил в германски

...
Обвиненият в шпионаж гражданин на Русия е работил в германски
Коментари Харесай

Берлин обвини руснак в космически шпионаж, Москва задържа за наркотици бивш дипломат от САЩ

Обвиненият в шпионаж жител на Русия е работил в немски университет. Задържаният през юни м.г. Илнур Н. е обвинен, че е предавал на съветското разузнаване информация за европейски галактически технологии и по-специално за ракетата " Ариана ", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

До задържането си той е работел като теоретичен помощник и откривател в университет в южната провинция Бавария, споделиха от прокуратурата, без да показват кой е университетът. Руската Служба за външно разузнаване се е свързала с Илнур Н. не по-късно от ноември 2019 година, след което той се е съгласил да сътрудничи.

Имало е постоянни против сред него и пребиваващ в Германия резидент, на които съветският жител е предавал информация за галактически разработки и другите стадии от създаването на " Ариана ". Смята се, че обвиненият е получил общо 2500 евро за услугите.

Обвинителният акт е импортиран в съд в Мюнхен на 9 декември. Предстои съдът ще реши дали да даде ход на делото и за по кое време да го насрочи.

Руските управляващи, които постоянно спорят със западните във връзка техни жители, арестувани в другата страна, оповестиха през днешния ден, че държат под стража някогашен американски посланик за контрабанда на опиати.

Следствието продължава да работи по наказателно дело против жителя на Съединени американски щати Марк Воугъл. Бившият американски посланик е упрекнат в контрабанда и владеене на опиати в огромни размери, съобщи в официално съобщение министерството на вътрешните работи. За тези закононарушения съветският закон планува дълготраен затвор.

Според съветските управляващи Воугъл е бил задържан от митничари, когато дошъл на летище Шереметиево в Москва с жена си с полет от Ню Йорк. В багажа му били открити марихуана и масло от канабис, укрити в опаковки на контактни лещи за очи и кутии за електронни цигари.

Медии в Русия прецизират, че случаят се е случил през август 2021 г.; у американеца са били открити 11 грама марихуана и 8 грама масло от канабис.

Според организация Интерфакс Воугъл, който работел като учител в московско учебно заведение, упорства, че марихуаната е била за медицински цели и му е била предписана в Съединени американски щати след интервенция на гръбначния дирек.

Русия не признава здравната приложимост на тази дрога; Воугъл твърди, че не е знаел това.

ТАСС осведоми през днешния ден, че в англо-американското учебно заведение, където е работел Воугъл, са осъществени обиски в границите на следствието против него. Разпространено от вътрешното министерство видео демонстрира, че са конфискувани документи, персонални движимости и бейзболна бухалка. Американецът е бил задържан, тъй като е можел да се скрие в посолството на Съединени американски щати, където е работел по-рано и до май 2021 година е имал статут на посланик, както и неговата брачна половинка. Според една от версиите на следствието той може да е употребявал статута си, с цел да провежда канал, посредством който в Русия да се доставят опиати и да се пласират след това измежду учениците от англо-американското училище
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР