Обвиненият в ръководене на група за поръчкови убийства служител на

...
Обвиненият в ръководене на група за поръчкови убийства служител на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста служителя от НСО, обвинен за ръководител на група за убийства

Обвиненият в управление на група за поръчкови убийства чиновник на Националната работа за защита (НСО) остава в ареста за непрекъснато, съобщи БГНЕС.
Военно-апелативният съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, наложена на Борис Иванов по искане на обвиняването от първа инстанция. Иванов, който е с чин подполковник от службата за защита и сега се намира в следствения арест на бул. „ Г. М. Димитров “ в столицата, не се яви в правосъдната зала на днешното съвещание и бе представляван от двама свои юристи.
Според тях обаче Иванов е „ механично пришит “ към останалите обвинени по делото. По време на днешното съвещание отбраната поддържаше тезата, че той е имал контакти с останалите от групата, само че те са били чисто другарски, в заведения и клубове, като няма нито едно доказателство, правещо го съпричастен към това, за което е упрекнат.
Според юристите на Иванов неговото обвиняване се крепи само на свидетелските показания на един от другите обвинени, с които, съгласно тях, давайки ги той се пробва само да „ отърве кожата “, тъй като е имал предходни присъди за разпространяване на опиати. Защитниците отхвърлиха още в кориците на делото да се приказва за масонски организации и следене на жертвите с GPS устройство.
Според обвиняването групата на Иванов се е занимавала с разпространяване на опиати, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Действала е от началото на 2019 година, а за присъединяване в нея към наказателна отговорност са привлечени общо трима души. Според прокуратурата групата е съпричастна към убийството на Станка Марангозова, осъществено през месец октомври предходната година в столичния квартал „ Младост “. Поръчителят на убийството обаче е напуснал страната. За него е издадена европейска заповед за арест и се търси с алена бюлетина на Интерпол. На днешното съвещание се удостовери, че в кориците на делото като подстрекател прокуратурата е показала Иво Масларов.
„ Има задоволително доказателства на този стадий, от които да се изведе обосновано съмнение, че Борис Иванов е взе участие в осъществяването на тези закононарушения “, съобщи от своя страна военноапелативният прокурор Момчил Бенчев, защитавайки тезата на обвиняването за нуждата от налагане на най-тежката мярка за неотклонение.
Събирането на доказателства по делото продължава.
Вижте още:
Българска национална телевизия: Доведеният наследник на Емилия Масларова е издирван като гарант на убийство
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР