Обвиненият в престъпление против републиката председател на Национално движение „Русофили”

...
Обвиненият в престъпление против републиката председател на Национално движение „Русофили”
Коментари Харесай

Спецсъдът пуснал Николай Малинов в Русия без да пита прокуратурата

Обвиненият в закононарушение срещу републиката ръководител на Национално придвижване „ Русофили” Николай Малинов е бил от съда пуснат да замине за Русия – макар че прокуратурата не е била питана за мнение. Това излиза наяве от сигнал на основния прокурор Сотир Цацаров до основния правосъден контрольор Теодора Точкова.

На 21 октомври юристите Димитър Вълчев и Лъчезар Таков са поискали от Специализирания съд да анулира възбраната за пътешестване на Николай Малинов, тъй като клиентът им бил поканен за присъединяване на събитие на фонд „ Руский мир” и Международния славянски съюз.
Руски сенатор жигосах обвиняванията в шпионаж против Николай Малинов от „ Русофили ” Според Андрей Климов „ американците се намесват във вътрешните работи на България, като пречат на българите да дружат с Русия ”
Досъдебното произвеждане влезнало в съда на 28 октомври и още същия ден арбитър Андон Миталов разрешил със свое определение да отсъства от България сред 1 и 5 ноември в това число.

Според наблюдаващия прокурор по делото Мария Макрелова в тази ситуация има нарушаване на Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно чиито текстове обвинителят е този, който първи преценя дали може да вдигне възбраната за пътешестване на обвинения.

Вместо това настояването е „ направено „ директно”, без да има изговаряне на прокурор под формата на отвод и без съдът да е сезиран с тъжба против подобен отказ”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР