Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с

...
Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за двойното убийство в Пловдив

Обвиненият в двойно ликвидиране Йордан Таков остава в ареста с непрекъсната мярка "задържане под стража ", реши състав на Окръжния съд в Пловдив. На Таков е повдигнато обвиняване за убийството на татко и наследник - Васил и Христо Ботеви, осъществено на 26 ноември на ул. "Борба " в града.
Пред съда обвиненият е споделил, че не е имал избор и че желае да се прибере у дома, тъй като имало заплаха за фамилията му. Според прокурора по делото обаче, са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.
Таков е признал виновността си, а от доказателствата по делото излиза наяве, че той е прострелял двамата с револвер, сподели прокурорът. По думите му, не е потвърдено изказванието на обвинения, че бил предизвикан от жертвите; той дал противоречиви пояснения, че бил атакуван и че това била единствената опция да се отбрани.
Защитникът на Йордан Таков - Стефан Левашки, сподели, че още на мястото на закононарушението той е разказал на тримата служители на реда, че е бил атакуван и се е защитил. Самият Таков е позвънил на тел. 112 и не е бягал.
Адвокатът чака след правене на експертизите обвиняването да бъде преквалифицирано.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР