Обвиненият Илия Стоичков Пловдивският окръжен съд остави в ареста 42-годишния

...
Обвиненият Илия Стоичков Пловдивският окръжен съд остави в ареста 42-годишния
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на 70-годишния доцент остава в ареста


Обвиненият Илия Стоичков

Пловдивският областен съд остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, който бе упрекнат и задържан за убийството на 70-годишния доцент Стефан Нейков. Пенсионираният академик от Института по растителни генетични запаси в Садово беше открит пребит в понеделник вечерта и по-късно умря.

Прокуратурата показа пред съда доказателства, че Стоичков е пребил с бухалка възрастния мъж. Това е станало покрай спортната зала в село Оризари, където доцентът отишъл да се срещне със своя някогашна студентка. На срещата обаче се появил брачният партньор ѝ, който го е пребил.

По-рано прокуратурата стартира версията, че преподавателят е изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна непосредственост, в подмяна на което заречен да уреди изпитите и завършването ѝ. Към момента на убийството доцентът не е преподавал в нито едно образователно заведение.

След побоя в Оризари безпомощният мъж е бил качен в автомобил и откаран в Пловдив, където е напъхан в неговата кола. Минути по-късно пенсионираният учител е умрял от пострадванията, счита държавното обвиняване.

Пред съда отбраната на обвинения сподели, че той не е желал да убие учения, само че е бил мощно обиден. Решението на съда може да се апелира до 12 юли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР