Обвинения във финансови измами, дела, осъдителна присъда за злоупотреба с

...
Обвинения във финансови измами, дела, осъдителна присъда за злоупотреба с
Коментари Харесай

Изневяра слага край на четвъртвековния брак на испанската инфанта Кристина

Обвинения във финансови измами, каузи, неоправдателна присъда за корист с държавни средства, следващото леке върху разтърсената известност на испанската кралска фамилия ...

Инфанта Кристина Бурбонска (56 г.), по-малката сестра на крал Фелипе Шести , не разреши тези кавги със брачна половинка ѝ Иняки Урдангарин (54 г.) да разклатят брака им до степен, в която да решат да сложат точка и всеки да продължи по своя път независимо. Разкрита от испанско списание невярност на някогашния играч по хандбал обаче преля чашата на търпението на Кристина и след съвсем четвъртвековен брак двамата оповестиха, че се разделят.

" По взаимно единодушие взехме решение да прекъснем брачните си връзки. Ангажиментите към децата ни остават непроменени ", стана ясно от тяхно взаимно известие, публикувано от организация ЕФЕ.

Изявлението се появи дни откакто изданието " Лектурас " разгласява фотоси на Урдангарин с новата му обичана - ръка за ръка те се разхождат по плаж в южната част на Франция. " Такива неща се случват ", сбит бе той в отговор на журналистически въпрос.

Инфанта Кристина към този момент отхвърля мнения по въпроса.

В последните години тя беше подложена на голямо напрежение и медиен напън поради финансовите измами , в чиято основа се оказа Иняки Урдангарин. Разследване против него стартира през 2011 година поради съмнения за финансови измами и корист с въздействие . Проверките откриха, че Урдангарин посредством своя фондация е присвоил към 6 млн. евро в интервала сред 2004 година и 2006 година, употребявайки привилегирования си статут в кралското семейство, с цел да получава преференциални публични поръчки, свързани със спортни събития. След дълъг и гръмък развой, през 2018 година някогашният хандбалист беше наказан на пет години и 10 месеца отнемане от независимост - следващият мощен удар по репутацията на испанския кралски двор, която беше мощно разтърсена след свадите около крал Хуан Карлос, принудили го да абдикира от престола и да напусне страната.

Инфанта Кристина също се оказа на подсъдимата пейка по обвинявания в съучастие в данъчни измами , само че делото беше прекъснато. Тя заплати санкция от 265 хиляди евро, защото съдът реши, че се е възползвала от незаконните действия на мъжа си. Доня Кристина стана първият толкоз почитан член на кралската фамилия, изправен пред съд в Испания след възобновяване на монархията през 1975 година

През цялото време на процеса против Иняки Урдангарин сестрата на крал Фелипе Шести не спря да поддържа обществено брачна половинка си и да упорства, че той е почтен.

В разгара на абсурда, през 2015 година крал Фелипе Шести лиши Кристина и мъжа ѝ от купите херцогиня и херцог на Палма де Майорка , които им бяха дадени след сватбата през 1997 година Твърди се, че това решение е довело до раздор в връзките сред Фелипе и по-малката му сестра. Семейството на Кристина даже напусна родната Испания. В последните години семейството живее в Швейцария, а брачният партньор й излежаваше присъдата си в затвор край Мадрид. Кристина работи във фондация.

Миналата година Урдангарин получи позволение да излежи оставащите месеци от присъдата си при по-лек режим, като се прибере вкъщи, само че седмично се среща с представители на полицията. Оттогава той живее във Виктория, основен град на Страната на баските, дружно с майка си, която е с влошено здраве.
Иняки Урдангарин получи и право да се труди - той се възползва от тази опция и стартира работа в счетоводна къща. Там е пламнала и любовта с новата дама на сърцето му. Според испанските медии тя се споделя Аиноа Арментия - 43-годишна фамилна счетоводителка от град Виктория. Жената има две дребни деца и живее с мъжа си, с който обаче не били в положителни връзки.

Източници, близки до кралския двор настояват, че Кристина била извънредно неприятно сюрпризирана от държанието на Иняки Урдангарин.

Двамата се срещат на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година, където Урдангарин е в испанския народен тим по хандбал. Година по-късно подписват брак на обилна гала в Барселона в наличието на 1500 посетители. Раждат им се четири деца .

След като Хуан Карлос абдикира от престола през 2014 година в интерес на сина си Фелипе, беше оповестено, че се редуцира броят на членовете на кралското семейство до краля, брачната половинка му Летисия, двете им дъщери, както и родителите на Фелипе. Сестрите му - инфантите Елена и Кристина - бяха изключени и те не получават средства от испанския бюджет.

Инфанта Елена, която е най-голямата щерка на Хуан Карлос и доня София, е разведена от 2007 година Двете с Кристина са близки и постоянно са засичани дружно на обществени места
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР