Обвинения на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова -

...
Обвинения на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова -
Коментари Харесай

Иван Гешев: Акционер в Джи Пи Груп е опитал да нареди 14 млн. евро в своя смeтка

Обвинения на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров са повдигнати задочно, сега, в който той кацне на територията на страната, ще му бъдат предявени. Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев. Не съм осведомен с детайлности по делото, само че има събрани огромен размер от доказателства, тъй че с тях е способно да бъде потвърдено това закононарушение, добави Гешев.

Той разяснява и следствието на строителната компания " Джи Пи Груп ", довело до отстраняването й от присъединяване във всички публични поръчки и европроекти. Образувано е досъдебно произвоство за пране на пари. Запорирани са 14,7 млн. евро. Имало е опит тази сума да бъде подредена по сметка в чужбина на един от акционерите във компанията. Въз основа на това има следствие за пране на пари, както и за изказванията в някои медии, че има злоупотреби с еврофондове, изясни Гешев.

Магистратът разяснява и спецакцията, обвързвана със притежателите на столичния хотел " Маринела " и крупни предприемачи семейство Арабаджиеви.

Гешев добави още, че единствено от две заводи за незаконно произвеждане на цигари, които бяха разрушени при спецакции на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, държавната хазна е била ощетена с към половин милион лв., които не са достигнали до българския поданик. Несериозно е да се твърди, че тези акции и следствия са стихийни, безапелационен е Гешев.

По случая с разбиването на група за незаконна търговия с антични полезности, прокурорът изясни, че има експертна информация, която потвърждава, че при планове неповторим венец, става въпрос за антично злато.

Относно екстрадицията на Димитър Желязков - Очите от Турция, Гешев съобщи, че има законов период за документите и зависи от турския съд по кое време Желязков ще бъде екстрадиран. Нямам терзания, добави прокурорът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР