Обвинения на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова -

...
Обвинения на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова -
Коментари Харесай

Иван Гешев:Акционер в Джи Пи Груп е опитал да нареди 14 млн.евро в своя смeтка

Обвинения на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров са повдигнати задочно, сега, в който той кацне на територията на страната, ще му бъдат предявени. Това съобщи в предаването " Още от деня " зам.-главният прокурор Иван Гешев. Не съм осведомен с детайлности по делото, само че има събрани огромен размер от доказателства, тъй че с тях е способно да бъде потвърдено това закононарушение, добави Гешев.

Той разяснява и следствието на строителната компания " Джи Пи Груп ", довело до отстраняването й от присъединяване във всички публични поръчки и европроекти. Образувано е досъдебно произвоство за пране на пари. Запорирани са 14,7 млн. евро. Имало е опит тази сума да бъде подредена по сметка в чужбина на един от акционерите във компанията. Въз основа на това има следствие за пране на пари, както и за изказванията в някои медии, че има злоупотреби с еврофондове, изясни Гешев.

Магистратът разяснява и спецакцията, обвързвана със притежателите на столичния хотел " Маринела " и крупни предприемачи семейство Арабаджиеви.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Да, повдигнати са задочни обвинявания на няколко членове на фамилията. Обявени са за държавно търсене, издадена е европейска заповед за арест, както и за търсене от Интерпол. Използват се всички законови начини за издирването им.
Гешев добави още, че единствено от две заводи за незаконно произвеждане на цигари, които бяха разрушени при спецакции на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, държавната хазна е била ощетена с към половин милион лв., които не са достигнали до българския поданик. Несериозно е да се твърди, че тези акции и следствия са стихийни, безапелационен е Гешев.

По случая с разбиването на група за незаконна търговия с антични полезности, прокурорът изясни, че има експертна информация, която потвърждава, че при планове неповторим венец, става въпрос за антично злато.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Като вест мога да кажа, че претърсихме парцел на едно от арестуваните общо четири лица в Симеоновград, където на дълбочина 60-80 см на няколко места в целия имот бяха открити тайници, в които са консервирани разнообразни предмети, които към този миг съставляват културно-исторически полезности. Става въпрос за два буса с артефакти, които бяха докарани от Симеоновград.
Относно екстрадицията на Димитър Желязков - Очите от Турция, Гешев съобщи, че има законов период за документите и зависи от турския съд по кое време Желязков ще бъде екстрадиран. Нямам терзания, добави прокурорът.

За делото на някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева той съобщи, че обвинителният акт не е установил основни процесуални нарушавания и е даден ход на делото. Не виждам аргументи то да не завърши в границите на няколко месеца, счита Гешев.

Вижте целия диалог във видеото!
 Борисов разпореди на АПИ да извади Джи Пи Груп от държавните и европроекти Борисов разпореди на АПИ да извади Джи Пи Груп от държавните и европроекти
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура " да спре плановете с европейско и държавно финансиране, изпълнявани от компания Джи...
 Разбиха иманярска група, пробвала да продаде неповторимо златно богатство Разбиха иманярска група, пробвала да продаде неповторимо златно богатство
Седем души са арестувани при опит да продадат неповторимо златно богатство от 4 век преди Новата епоха. На четирима от тях, измежду които и чиновник на ДАНС, с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР