Обвинените във Великобритания в шпионаж в полза на Русия Орлин

...
Обвинените във Великобритания в шпионаж в полза на Русия Орлин
Коментари Харесай

Британското разследване затрупа с доказателства обвинените в шпионаж българи

Обвинените във Англия в шпионаж в интерес на Русия Орлин Русев, Катрин Иванова, Бисер Джамбазов, Ваня Габерова и Иван Стоянов се явиха задочно през днешния ден пред Централния престъпен съд в Лондон посредством видеовръзка от другите места, в които са арестувани, с цел да чуят по какъв начин ще продължи процесът против тях, заяви Нова телевизия.

По думите на юристите на петимата български жители събраните от следствието доказателства са толкоз доста, че им е належащо повече време, с цел да се срещнат с тях. По делото са приобщени документи за пътувания, данни за връзки, в това число във връзка с обектите и хората, за които се твърди, че сънародниците ни са следили и събирали информация за тях. Приложени са в това число и 18 000 известия.

Следващото съвещание по делото ще се състои на 10 ноември. За някои от българите ще бъде обезпечен и преводач.

Същевременно се организира и обособен развой против Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер Джамбазов за владеене на подправени документи за идентичност.

Според английската прокуратура българите са следили посочени от Русия хора и обекти. Целта на наблюдението била то да помогне на Москва да реализира враждебни дейности против следените цели, в това число и вероятно похищение. Групата била ръководена от Русев и работила близо две години, преди задържането на българските жители през февруари. Те са упрекнати, че са взели участие в скрит план с Ян Марсалек, който стои зад една от най-големите финансови измами в Германия и се слави с положителни връзки с съветските секрети служби. Той обаче не е обвинен по делото, макар че се допуска, че Орлин Русев е получавал дилемите си от него. Марсалек е избягал от Виена с частен аероплан към Беларус преди да бъде задържан по обвинявания за финансови злоупотреби. Смята се, че сега живее в Русия.

Въпреки, че петимата ни сънародници не са търсили подпомагане от българското посолство в Лондон, в правосъдната зала участва консулът Николай Ванчев. По думите му дипломатическата ни задача ще следи деликатно развиването на случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР