Обвинените в уреждане на мачове състезаващи се за България тенисисти

...
Обвинените в уреждане на мачове състезаващи се за България тенисисти
Коментари Харесай

Обвинените в корупция тенисисти: Невинни сме, следят ни от две години

Обвинените в споразумяване на мачове състезаващи се за България тенисисти Карен и Юри Хачатрян отхвърлиха да са забъркани в такова закононарушение. Правата и на двамата са спрени за неопределен срок. Срещу тях върви следствие за присъединяване в черно тото.
 Двама наши тенисисти са с отнети права поради корупция
От 15 юни Карен и Юри Хачатрян нямат право да вземат участие в мачове на Международната тенис федерация, нито да участват като фенове на шампионати под егидата на тази организация. Резултатите им са обект на следствие от Антикорупционната тенис асоциация.

Братята Хачатрян приказваха пред bTV и показаха своята позиция за абсурда.

" Самата глоба от този орган, който се споделя Tennis Integrity Unit – все още има доста изявления от тяхна страна, само че съгласно мен и юристът, който ще ме съставлява в тази ситуация, няма задоволително доказателства, с цел да бъдат спрени моите права. Самата глоба е неуместна съгласно нас и заради тази причина ние ще апелираме. Аз в никакъв случай не съм упрекван в споразумяване на мачове, в никакъв случай не е имало доказателства против нас по отношение на споразумяване на мачове на каквото и да е било равнище. ", сподели Карен Хачатрян.

" Самите обвинявания от тях към мен не са ориентирани за споразумяване на мачове и това бих могъл да разясня все още. Санкцията е, че не мога да вземам участие на никакви шампионати, проведени от ITF и също нямам право да участвам на съревнование от тези органи. Следва обжалване от моя страна, защото нямам никакви обвинявания за споразумяване на мачове. ", продължи той.

" Това съгласно мен е естествена процедура и считам, че няма да издържи дълго, защото те нямат безусловно никакви доказателства за уредени мачове. Самото подозрение се поражда от няколко обстоятелството, които не бих желал да разясня все още, които са свързани с група други тенисисти, което ще бъде включено в моето обжалване. ".
" Това е естествена процедура. В света на тениса това се случва доста постоянно. Има огромен взрив с споразумяване на мачове и доста тенисисти са разследвани дали са взели участие или не. ".
" Напълно е допустимо ние да сме в контакт с наши другари, които да се занимават с това, тъй че това е една естествена процедура. Те си правят своята работа, да се опитат да опазят спорта от уредени мачове, с което съм изцяло склонен с тях. ".

" Аз нямам никаква приемливост към споразумяване на мачове. Никъде не написа, няма доказателства за самите нас за споразумяване на мачове, което единствено приказва по себе си, че нямам нищо общо с това ".

" Всички имена ще бъдат разкрити от моя страна, всички мои контакти с тенисисти, с цел да може да се откри това неразбирателство. Не считам, че е закононарушение да сме другари и да сме другари с хора от тенис кръга – ние доста пътуваме. Бях осведомен през безусловно цялото време, получих възбраната, която е в действие от 15 юни, и, несъмнено, следва обжалване. Надявам се да бъда посъветван от тях с кои хора не би трябвало да бъда другар. Нищо не укривам и желая всичко да се разбере ", сподели още Карен.

Брат му Юри добави: " Следят ни от 2 години. Имат подозрения и обвинявания към нас. Имаме мачове със съмнителни резултати, които са въз основа на неприятна игра и неприятна форма. Категорично отхвърляме изказванието, че сме взели участие в манипулиране на срещите ".

Братя Хачатрян към този момент имат нает юрист и ще апелират. От bTV са се пробвали да беседват с представител на управлението на българската федерация по тенис, само че не са успяли да се свържат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР