Обвинените кметове на Златица Магдалена Иванова и Созопол Панайот Рейзи

...
Обвинените кметове на Златица Магдалена Иванова и Созопол Панайот Рейзи
Коментари Харесай

Кметовете на Златица и Созопол превели пари на социално слаби лица

Обвинените кметове на Златица Магдалена Иванова и Созопол Панайот Рейзи са превеждали пари на компании, благосъстоятелност на обществено слаби лица.

Тези компании не са имали служащи и не са имали активност , тъй че да може да са направили ремонтите, за които им е платено. Това изясни представителят на СГП Емилия Русинова в ефира на Нова телевизия.
По думите ѝ кметовете доста добре са знаели в чия изгода разпореждат парите.
 Обвиниха кмета на Златица за заграбване на над 1 млн. лв.
Обвиниха кмета на Златица за заграбване на над 1 млн. лв.

Делото против нея стартира още през 2017 година

Пътят на парите е проследен до каса, като те са изтеглени на гише. В този смисъл няма изясненост на този стадий сумите дали са стигнали непосредствено до кметовете. Русинова разясни, че следва да се съберат още доказателства и в този смисъл кръгът на обвинените лица да се разшири.

Ремонтите или не са осъществени, както е в тази ситуация със Златица, или за действия, които към този момент са били осъществени - в Созопол .

Парите са преведени по сметка на физически лица, като по думите на Русинова и двамата кметове доста добре са знаели това.

В момента се работи по определяне на връзката сред лицата.

Говорителят на прокуратурата отклони въпрос дали кметовете на Златица и Созопол ще бъдат наказани, като изясни, че прокуратурата събира доказателства, а окончателното решение зависи от съда.

Случаят в Златица е стартират по сигнал, а кметът на Созопол е разследван от друга прокуратура, която в следствие е изпратила материалите по следствието в СГП, стана ясно още от коментара на Русинова.
 Обвиниха кмета на Созопол за заграбване на близо 2 млн. лева
Обвиниха кмета на Созопол за заграбване на близо 2 млн. лева

Крал от общината сред 2014 и 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР