Обвинението към председателя на движение Русофили“ Николай Маринов в шпионаж

...
Обвинението към председателя на движение Русофили“ Николай Маринов в шпионаж
Коментари Харесай

Руски портал: София е център на американското присъствие

" Обвинението към ръководителя на придвижване „ Русофили “ Николай Маринов в шпионаж може да е направено по заповед на западни интересчии. " Това съобщи шефът на Фонда за прогресивна политика и началник на портала „ Балканист “ Олег Бондаренко.
„ Преследването на този човек, който не крие проруските си благосклонности е прям политически шантаж преди изборите, гонене на прочут политик, който намерено показва проруските си възгледи “, добавя още Бондарендо. Политологът обърна внимание на това, че Малинов няколко пъти е бил народен представител в Народното събрание от Българска социалистическа партия и управлява най-голямата в страната издателска къща.
По думите на Бондаренко, „ Русофили “ се занимават с поддръжка на учителите по съветски език и грижа за многочислените руски монументи в България, а също така осъществят други планове.
„ Това не е дребно обединяване на съотвечественици, а, може би, най-голямото сходно придвижване в света “, означи той, като акцентира, че в тази обстановка задържането на ръководителя на организацията придобива съществени мащаби.
Политологът установи със страдание, че „ България е била и продължава да е антируска страна , която организира антируска политика “, което слага под опасност реализацията на икономическите планове на Москва в Източна Европа.
Според неговата оценка, обвиняването на Малинов в шпионаж не е подкрепено с доказателства, а прочетените формулировки от основния прокурор на България са формирани по този начин, че припомнят занемарен превод от британски език. В същото време, показва Бондаренко, в обвинителните изводи няма конкретика.
„ Много мътно се декларира, че той е получавал някакво финансиране. Но не са показани никакви доказателства за това. Да не би в България да е неразрешено приемането на финансиране? В София има голямо количество американски фондове, неправителствени организации, които понякога безусловно поемат функционалностите на държавно управление в българската столица. Никъде на Балканите няма по-голяма централизация на американски организации, в сравнение с в София – там е центърът на американското наличие “, счита Бондаренко.
Според политолога, обвиняването има чисто избирателен темперамент. „ Смятам, че, когато се проведат изборите, господин Малинов ще бъде освободен “, заключи Бондаренко, като напомни, че полските спецслужби са упреквали в същото преди три години журналиста и политика Матеуш Пискорски, който по-късно е вкаран в пандиза, а в този момент е бил освободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР