Обвинение за тероризъм по аферата с кибератаката срещу НАП получи

...
Обвинение за тероризъм по аферата с кибератаката срещу НАП получи
Коментари Харесай

Обвиниха Георги Янков за тероризъм по аферата с кибератаката срещу НАП

Обвинение за тероризъм по аферата с хакерската атака против Национална агенция за приходите получи Георги Янков, комерсиалният шеф на компанията, обвинена за източване на данните от проходната организация. Това заяви БТВ, базирайки се на информация от бранителите на задържания през вчерашния ден Янков.

До момента от прокуратурата не разясняват следствието, както и новите обвинявания по случая.

Това са първите в новата история на България обвинявания в тероризъм, свързани с киберпрестъпление.

По думите на един от юристите му той е освободен под парична гаранция от 20 хиляди лв.. С ново обвиняване се снабдява и Кристиян Бойков, единственият до през днешния ден обвинен по аферата с хакерската атака против Национална агенция за приходите.

Грози ги до 15 години затвор. Засега не се знае дали притежателят на компанията Иван Тодоров ще бъде упрекнат. Той се намира в Канада.

Продължава преглеждането на конфискуваната техника при вчерашната акция на ГДБОП. Във файловете има доста данни за държавни институции, банки и застрахователни компании.

Адвокатите дефинираха обвиняванията за неуместни.

Днес стана ясно и че няма да се наложи милиони българи да си сменят персоналните карти след хакерската атака против Национална агенция за приходите, само че за близо 200 души са изтекли задоволително данни, с цел да се окажат в риск от злоупотреби, оповестиха от приходната организация по-рано денем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР