Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от футболните

...
Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от футболните
Коментари Харесай

До 5 години затвор заплашват един от задържаните за футболно хулиганство

Обвинение за безчинство с особена смелост получи един от футболните хулигани, арестувани през вчерашния ден в София. Това е 18-годишният Цветан Гечев. Задържан е за 72 часа и го заплашват до 5 години затвор. Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за него. На другите 8 арестувани почитатели ще бъдат наложени административни санкции.

Един от главните козове на проверяващите против Цветан Гечев са записите от охранителните камери на Стадион " Васил Левски ". От тях се вижда, че най-вероятно той е дал знак за начало на расистките викания. Камерите са запечатали по какъв начин два пъти смъква долнището на спортния екип си и показва непристойно държание.
Невена Зартова, зам.-районен прокурор на София: Гечев е показвал междинен пръст, показвал е нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка.
От прокуратурата ще желаят Цветан Гечев да остане за непрекъснато зад решетките, тъй като към този момент има присъда, влезнала в действие преди година.
Невена Зартова, зам.-районен прокурор на София: Гечев е осъждан, като действието е осъществено в изпитателния период на предишно негово наказание. Той е осъждан за нанесена от него телесна щета.
Други осем от арестуваните към този момент са освободени. Ще им бъдат наложени административни санкции - възбрана за навестяване на мачове за период от една до две години и санкции от 1000 до 2000 лв., защото единствено са скандирали нецензурни обиди към играчите на терена.

Днес от фен-клуба на " Локомотив Пловдив " отхвърлиха изявленията в британски медии, че последователи на черно-белите са взели участие в скандалните прояви.
Емил Геранов, член на фенклуб „ Локомотив " Пловдив: Знамето на наши почитатели беше там и от там потегли всичко и се въвлече името на почитатели на Локо Пловдив в този по този начин към този момент преекспониран скандал.
И съгласно ръководителя на фенклуба на Левски Степан Хиндлиян тематиката за държанието на агитките на мача България-Англия е мощно преекспонирана и с нея даже се спекулира.
Степан Хиндлиян, ръководител на Националния клуб на последователите на " Левски ": Става въпрос за доста тежка форма на двуличие и ние би трябвало да си даваме ясна сметка за това. Английските медии нажежаваха ситуацията в продължение на много дълъг интервал от време преди мача, те самите имат доста тежки проблеми с расизма и с футболното безчинство.
Според някогашния притежател на " Левски " юрист Тодор Батков, решението е футболните хулигани да не бъдат допускани до стадионите.
Тодор Батков, юрист: Законът планува една облекчена процедура, при потвърдено противоправно държание в границите на стадиона, изразяващо се в потребление на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се не разрешава визитата на футболни мачове, точка.
За приложението на закона, обаче, всички игрища би трябвало да бъдат оборудвани с качествено видеонаблюдение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР