Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от футболните

...
Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от футболните
Коментари Харесай

До 5 години затвор заплашват един от задържаните за футболно хулиганство

Обвинение за безчинство с особена смелост получи един от футболните почитатели, арестувани през вчерашния ден в София. Това е 18-годишният Цветан Гечев. Той е арестуван за 72 часа и го заплашват до 5 години затвор. Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за него. На другите 8 арестувани почитатели ще бъдат наложени административни санкции.

Един от главните козове на проверяващите против Цветан Гечев са записите от охранителните камери на Стадион "Васил Левски ". От тях се вижда, че най-вероятно той е дал знак за начало на расистките викания. Камерите са запечатали по какъв начин два пъти смъква долнището на спортния екип си и показва непристойно държание.

"Гечев е показвал междинен пръст, показвал е нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка ", заяви Невена Зартова, зам.-районен прокурор на София, представена от Българска национална телевизия.

От прокуратурата ще желаят Цветан Гечев да остане за непрекъснато зад решетките, тъй като към този момент има присъда, влезнала в действие преди година.

"Гечев е осъждан, като действието е осъществено в изпитателния период на предишно негово наказание. Той е осъждан за нанесена от него телесна щета, добави Зартова.

Други осем от арестуваните към този момент са освободени. Ще им бъдат наложени административни санкции - възбрана за навестяване на мачове за период от една до две години и санкции от 1000 до 2000 лв., защото единствено са скандирали нецензурни обиди към играчите на терена.

Днес от фен-клуба на "Локомотив Пловдив " отхвърлиха изявленията в британски медии, че последователи на черно-белите са взели участие в скандалните прояви.

"Знамето на наши почитатели беше там и от там потегли всичко и се въвлече името на почитатели на Локо Пловдив в този по този начин към този момент преекспониран скандал ", показа Емил Геранов, член на фенклуб „ Локомотив " Пловдив.

И съгласно ръководителя на фенклуба на Левски Степан Хиндлиян тематиката за държанието на агитките на мача България-Англия е мощно преекспонирана и с нея даже се спекулира.

"Става въпрос за доста тежка форма на двуличие и ние би трябвало да си даваме ясна сметка за това. Английските медии нажежаваха ситуацията в продължение на много дълъг интервал от време преди мача, те самите имат доста тежки проблеми с расизма и с футболното безчинство ", съобщи Хиндлиян.

Според някогашния притежател на "Левски " юрист Тодор Батков, решението е футболните хулигани да не бъдат допускани до стадионите.

"Законът планува една облекчена процедура, при потвърдено противоправно държание в границите на стадиона, изразяващо се в потребление на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се не разрешава визитата на футболни мачове, точка ", съобщи Батков.

За приложението на закона, обаче, всички игрища би трябвало да бъдат оборудвани с качествено видеонаблюдение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР