Обвинение в таен сговор е политическата интрига на деня, лансирана

...
Обвинение в таен сговор е политическата интрига на деня, лансирана
Коментари Харесай

ДПС обвини Корнелия Нинова и Борисов в таен сговор

Обвинение в скришен сговор е политическата конспирация на деня, стартирана от Движение за права и свободи в Народното събрание през днешния ден

" Има сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за партийните дотации. Информацията, която имаме е, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в цялостен състав в залата, с цел да мине предлагането на Българска социалистическа партия ", съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Предложението на Левицата е дотацията за парламентарно показаните партии да е 8 лева за действително получен глас. Управляващите плануват да е един лев, а окончателният размер следва да се гласоподава и запише в член 64 от държавния бюджет.
" Това е следващият удар на ГЕРБ и Българска социалистическа партия по демокрацията и плурализма както напълно скоро наградиха кошмара на майките на деца с увреждания посредством избирането му за зам.-председател на НС/Валери Симеонов/ ", обвини Карадайъ.
Той напомни, че още при внасянето на предлагането за един лев от Движение за права и свободи са декларирали, че в случай че има дотация, тя би трябвало да подсигурява финансирането на най-малките политически партии или най-малко на тези, които са парламентарно показани. " Вижда се, че огромните политически сили не могат да изхарчат цялата държавна сума, която получават, и имат огромни банкови депозити. ", съобщи Карадайъ.
До момента, означи още ръководителят на Движението, ръководещите не са изпълнили уговорката си за необятен публичен спор по тематиката, а обещанието е било това да стане преди гласуването на републиканския бюджет за идната година.
Предложението на социалистите за 8 лева на действително получен глас обслужва огромните обединения като ГЕРБ и Българска социалистическа партия и ощетява дребните, които няма да могат да финансират активността си, счита Карадайъ. Предложението на ръководещите за 1 лев пък било популистки ход. Според Движение за права и свободи финансирането трябвало да става транспарантно, единствено посредством дарения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР